Категорія: Випічка

Випічка Рецепти

Рогалики

Це рецепт дуже смачних рогаликів з дріжджового тіста від моєї свекрухи. Вони виходять м’які, але водночас з хрумкою скоринкою. Зберігаються і не втрачають своїх смакових властивостей протягом довгого проміжку часу, що дозволяє їх готувати на свята заздалегідь. Спробуйте смачнющі рогалики і Ви.

Інгредієнти

400 г борошна
250 г маргарину
½ скл. молока
Read More
Випічка Рецепти

Завиванець з маком, він же маківник

Маківник, або завиванець з маком, можна вважати класичною випічкою на Великдень. В Україні традиційно готують завиванці на дріжджовому тісті, а начинки можна класти найрізноманітніші. Найчастіше у якості начинки використовують мак, горіхи, також сир, яблука, вишні.

Але сьогодні про мак :). Для приготування дріжджового тіста на рулет, ми використовуємо рецепт паски, тільки без родзинок. Якщо на Великдень печете паску самостійно, то заодно можете спекти і завиванець, тільки тіста треба замісити трохи більше. Кількість макової начинки подаю з розрахунку на півкілограма борошна.

Read More

Випічка Рецепти

Медівник

пасхальні рецепти

Цей рецепт з розряду традиційної української кухні, перевірений десятиліттями. Саме цей медівник традиційно печеться з року в рік на Великодні та Різдвяні свята нашою прабабцею. Дуже раджу спробувати приготувати медівник за цим рецептом, а по суті це виходить медовий бісквіт на пиві і з горіхами. Повірте, це дійсно смачно.

Інгредієнти (на два медівники)

700-750 г борошна
350 г меду
350 г цукру
Read More

Випічка Рецепти

Слойки з вишнями

пиріжки з вишнями

Давно вже мені хотілося зробити з листкового тіста щось, крім звичайних пухких квадратиків. Мала до всього купу запитань: як зробити, щоб начинка не витікала, щоб вироби мали гарний вигляд, щоб не були зависокі чи занизькі. Результатом ділюся.

До речі, з начинкою така справа – в пиріжки можна класти все, що душа забажає. Думаю, особливо смачно буде з яблуками чи абрикосами, або ягідками.

Інгредієнти

300 г замороженого листкового тіста
300 г заморожених вишень
1 ст.л. крохмалю
Read More

Випічка Рецепти

Пляцок горіхово-кокосовий

IMG_0314

Спробувала на Великдень новенький рецепт пляцка – з горіхами та кокосовою стружкою. Що він собою являє? – Два пісочні коржі, між якими є ще кокосовий та горіховий, перемазані ніжним пудинговим кремом. Готовий пляцок виходить красивий та святковий.

Мушу сказати, що випекти пляцок дуже часто є справою не однієї години. Звісно, є такі варіанти, як Пляцок “Рафаелло”, який не потребує випічки, або ж ще є смачнющий Сирничок, який теж на диво займає небагато часу і випікається за один раз. Але основна маса пляцків складається з кількох видів коржів і вимагає часу, роботи, натхнення та певних кулінарних навичок.

Цей рецепт не є дуже вже складним, але трохи часо- та трудомістким, бо має три види коржів, які мають випікатися по черзі.

Кількість інгредієнтів для цього пляцка розрахована на невелику форму розміром 21 на 25 см (плюс-мінус). Виходить смачно, особливо мені подобаються пісочні коржі – думаю, буду пекти ще й печивко за цим переписом.

Read More

Випічка Рецепти

Пляцок “Орхідея”

SAMSUNG

Зізнаюся одразу: пляцок не мій, я просто вдало сходила в гості. Фоткала дуже швидко і на мобільний, бо гості чекали :). За рецепт безмежно вдячна пані Ірині, яка є професійним і досвідченим кулінаром. Пляцок “Орхідея” – дуже смачний, оригінальний і, як на мій смак, доволі гармонійний.

Пляцок перемазаний заварним масляним кремом, але думаю, що при бажанні можна взяти і щось “полегше”.

Read More

Випічка Рецепти

Паска

Великдень вже не за горами, тому ділюся з Вами рецептом паски вже сьогодні. Цей рецепт я люблю з дитинства, бо саме цю паску пече моя мама. З такої кількості інгредієнтів виходить десь три середні паски.

Інгредієнти

1 кг борошна
1,5 скл. молока
6-7 яєць
Read More

Випічка Рецепти

Торт бісквітно-желейний

Кулінарія з фото

Торт був приготований на День народження мого коханого синочка. Легкий як у приготуванні, так і у споживанні, він став чудовим і яскравим десертом, який чудово підійшов до святкового чаювання. Правда, завдяки тому, що начинка торту містить желе, необхідно запастися часом для застигання цього желе, а тому сам торт потрібно пекти і начиняти напередодні святкування.

Інгредієнти

Бісквіт

4 яйця
¾ склянки цукру
1 склянка борошна
Read More

Випічка Рецепти

Яблучний пиріг з кремовою заливкою

IMG_7326-1

Сьогоднішній смачний рецепт розпочну з того, що я направду дуже вдячна за відгуки, які ви залишаєте на моєму сайті або присилаєте мені з допомогою зворотнього зв’язку. На жаль, не завжди маю можливість відповісти, але це в дійсності мене надихає, дає сили і бажання продовжувати вести блог, шукати і придумувати нові рецептики, випробовувати, готувати і втілювати їх у життя. Тому дуже-дуже дякую! Приємно усвідомлювати, що можеш якось послужитися людям :).

Отже, натхнення приходить і це потрібно використовувати. Цей яблучний пиріг – смачний і особливий тим, що яблука запікаються у ніжному сметанному кремі. Пригощайтеся, смакуйте. Пиріг у мене вийшов золотистий – як оте листячко, що зараз під деревами збирається. Такий собі символ осені. Тримайте рецепт ;).

Read More

Випічка Рецепти

Пляцок “Сонечко”

бісквітний пляцок з яблучною начинкою

Цей пляцок пече моя свекруха. Зверху він покривається шаром персиків, залитих галяреткою, що надає йому надзвичайно гарного вигляду. Всередині іде легка яблучна начинка. Кількість інгредієнтів розрахована на велику бритванку.

Інгредієнти

Бісквіт
7 яєць
7 ст. л. борошна
7 неповних ст. л. цукру
Read More

Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Дитяче сирне печиво

Сирне печиво

Як і більшість рецептів на сайті, це – простий рецепт. Мінімум  витраченого часу – максимум задоволення :). Скориставшись моментом і цікавою ідеєю, вирішила залучити дітей до приготування їжі – корисне із приємним поєднати, так би мовити. Зрештою, згадується і власне дитинство – коли ми допомагали мамі готувати – переважно це була якась випічка або вареники-пельмені.

Ми з дітками добряче повеселилися, коли готували це печиво. Тісто я підготувала наперед, а коли настав час і всі були готові, ми приступили до нарізання печивок яскравими фігурними формочками.

Тут ми вбили одразу кількох зайців – діти були зайняті, їм було цікаво, плюс – розвиток великої кількості навичок. Але найбільший навчальний ефект відчула на собі мама. Ця вправа неабияк тренує такі важливі для мами навички, як-от терплячість і толерантне ставлення до помилок інших )))). Бо збирати тісто по підлозі, паралельно готуючи і фотографуючи – завдання не з легких. Тримайте рецепт і фотки процесу приготування печива.

Read More

Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Шарлотка з яблуками

Яблучна випічкаЦей рецепт шарлотки з яблуками мав конкретне призначення – використати молоко, яке дуже несподівано і раптово прокисло. Чесно кажучи, наробити стільки смажених оладок, навіть якщо і з яблуками – це не так і легко. Плюс, смаження – це олія, додаткові калорії… Ну, самі розумієте. Шарлотка з яблуками – це прекрасна альтернатива яблучним оладкам. Мушу визнати, дуже непоганий рецепт. Вийшло смачно, з’їли швидко. Смачного!

Інгредієнти

2 яйця
1 скл. молока (кислого) або кефіру
2 ст.л. розтопленого масла
2 – 2,5 скл. борошна
Read More

Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Кекс із чорницями

Кекс з ізюмомПропоную кулінарний рецепт смачного кексу на сметані. Кекс можна робити з чорницями, вишнями, іншими ягідками, ізюмом, курагою чи горіхами – що є під рукою.

Час, температура та тривалість випікання, як показує досвід, дуже залежить від духовки та форми, в якій випікається кекс. Тому тут потрібно бути уважним і перевіряти готовність кексу дерев’яною паличкою (якщо після протикання кексу паличка суха, то він готовий).

Залежно від умов, процес випікання може зайняти навіть більше години. Якщо кекс зверху припікся, а всередині ще сирий, треба його накрити зверху фольгою, щоб не пригорав, і так допекти.

Інгредієнти

2 яйця
1 скл. цукру
200 г маргарину Read More

Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Пиріг з яблуками

яблучний пиріг з пісочним тістом

Звичайний, але такий добрий пиріг з яблуками. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на невелику бритванку. Зазвичай, я не можу дочекатися, поки пиріг охолоне і розрізаю його ще гарячим :).

Інгредієнти

Тісто
2 жовтки
2 ст.л. сметани
100 г маргарину
Read More

Випічка Рецепти

Медовий торт

Пляцок медовий, коржі, сметанний крем

Домашні тортики – це моя слабкість. А медовий торт, зроблений за цим рецептом, – смак, знайомий з дитинства. Вирішила спекти його на День народження старшенького. Я сама дуже люблю медове тісто і, як виявилося, наш трирічний іменинник теж :). Сам тортик доволі невибагливий у приготуванні, але водночас смачний, легкий і тане у роті. Думаю, Вам сподобається.

Основні моменти в приготуванні: коржі бажано не пересушувати, а крем додавати на ще теплий корж, тоді тісто краще просочиться кремом. Сметани не шкодувати! Тоді вийде дуже смачно.

І ще один момент: кількість інгредієнтів розрахована на торт середнього розміру, тому якщо печете великий пляцок, печіть подвійну порцію.

Інгредієнти

3 ст.л. меду
2 ст.л. вершкового масла або маргарину
Read More