Цей рецепт шарлотки з яблуками мав конкретне призначення – використати молоко, яке дуже несподівано і раптово прокисло. Чесно кажучи, наробити стільки смажених оладок, навіть якщо і з яблуками – це не так і легко. Плюс, смаження – це олія, додаткові калорії… Ну, самі розумієте. Шарлотка з яблуками – це прекрасна альтернатива яблучним оладкам. Мушу визнати, дуже непоганий рецепт. Вийшло смачно, з’їли швидко. Смачного!
Інгредієнти
2 яйця
1 скл. молока (кислого) або кефіру
2 ст.л. розтопленого масла
2 – 2,5 скл. борошна
1 скл. цукру
1 ч.л. розпушувачу
дрібка соди
дрібка солі
яблука – 600-700 г
Приготування
Яблука для шарлотки потрібно почистити та нарізати скибками | |
Яйця збийте з цукром, додайте туди решту інгредієнтів: молоко, борошно, розпушувач, сіль, соду, розтоплене масло і все змішайте міксером | |
Вийде тісто консистенції сметани. Можна дати йому постояти хвилин 20, щоб сода почала реагувати з кислим молоком | |
Форму для випікання обмажте маргарином та обсипте сухарями. На дно форми налийте частину тіста, викладіть на нього половину яблук. Тут можна посипати їх корицею. Решту яблук перемішайте з тістом і викладіть у форму | |
Випікайте при температурі 180 градусів близько години | |
Після випічки посипте шарлотку цукровою пудрою. Смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді |
Крістіна
дуже приваблива і смачна страваю А головне просто готувати
katrusia
Рецепт дійсно простий, підтверджую! Взагалі, віддаю перевагу їжі, яка є смачна і не вимагає надзусиль для її приготування. Дякую за приємний коментар!
Софія
Швидко готується і швидко з’їдається 🙂 На форму викладаю яблука+кориця, заливаю тістом (при потребі перемішую) і зверху посипаю сезамом(конжут) 🙂
Софія
*кунжут)))))
Юлія
дякую,дуже смачний вийшов. Але я добавила олію та тільки соду.
Katrusia
Добре, що смачний вийшов!Тішуся 🙂