Категорія: Страви з борошна, млинці, оладки

Другі страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки

Налисники. Начинки до налисників

Млинці

Налисники, вони ж млинці, печу за перевіреним рецептом, якому не зраджую ось уже кілька років. Зате начинки до налисників можна готувати різні-різні. І солодкі, і солоні, і мясні, і вегетеріанські – це вже кому що дозволяють смаки та фантазія.

Начинивши налисники, їх переважно доготовують (обсмажують або запікають), особливо якщо це начинки, які містять сирі яйця. Якщо начинка, яка іде в налисники, є повністю готовою, то обсмажувати не потрібно. При запіканні начинених налисників переважно додають вершкове масло.

У цьому пості я дам кілька смачних рецептів начинок до налисників – мої найбільш улюблені. Рецепт солодких налисників з сиром на блозі вже присутній. Ще кілька чудових начинок до млинців читайте далі.

Read More

Другі страви Пісні страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки

Вареники з картоплею і сиром

Ну хто не любить гарячі, свіжозварені, домашні вареники? Здавалося б, що може бути простіше – замішуєш тісто, загортаєш у нього начинку, вариш – і готово. Ну, все майже так і є, але трохи інакше :).

“Правильне” тісто є чи не найважливішим моментом при приготуванні вареників. Яка б смачна не була начинка, а жорстке тісто може зіпсувати весь смак. Головний секрет смачного і ніжного тіста для вареників, як це не дивно звучить, – небагато яєць, бо яйця ніби зв’язують тісто, роблять його міцнішим, але і жорсткішим водночас.

Ще дуже важливо тоненько розкатувати самі варенички. Ну і наостанок – вода для замісу тіста має бути гарячою. Так, в багатьох (особливо старих) рецептах українських вареників радять додавати холодну воду, бо тоді тісто ніби менше сохне, але в результаті виходить значно твердішим. Я кладу тісто у кульок, і воно не встигає висохнути. А зліплені вареники одразу варимо.

Інгредієнти

Тісто для вареників
3  склянки пшеничного борошна
0.75 склян­ки води
Read More

Пісні страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки

Налисники з сиром

млинці з сиром

Для початку, потрібно приготувати основу для налисників, або прості звичайні млинці. Рецепт знаходиться ось тут. Власне, після цього приступаємо до приготування начинки. Ці налисники після загортання потребують додаткового запікання або досмажування у готовому вигляді через наявність в начинці сирого яйця.

Інгредієнти

600 г домашнього сиру
200 г родзинок
1 яйце
Read More

Дієтичні страви Дитячі рецепти Другі страви Пісні страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки Страви з овочів

Оладки з кабачків

Оладьи из кабачков

Сезон кабачків продовжується, а я повернулась від бабусі, яка пригощала нас кабачковими оладками. Це самий звичайний, простий, але незаслужено забутий мною рецепт. Пробуйте і смакуйте. Думаю, ще одна страва з кабачків може бути корисною для любителів цього популярного овоча.

Інгредієнти

800 г кабачків
2 яйця
1 скл. борошна Read More

Дитячі рецепти Пісні страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки

Сирники

Рецепт смачних сирників - вдаються завжди

Це дуже класний, перевірений неодноразово, супер рецепт сирників. Насправді, зробити хороші сирники – це не так і складно, але мені вони не завжди вдавалися. Основний секрет вдалих сирників – у співвідношенні продуктів – сир, яйця і борошно. На 1 яйце я беру 400 г сиру і близько 5 столових ложок борошна. Але я люблю робити подвійну порцію 😉 .

Мої домашні люблять ці сирнички саме такими, тому роблю їх досить часто. Важливим моментом у приготуванні цієї страви є якість головного інгредієнту – сиру. Краще, щоб сир був сухіший і жирніший, тоді на сирники піде менше борошна, а їх смак буде більш “сирним”. Якщо ж сир вологий, треба додати трохи більше борошна, щоб сирники тримали форму.

Інгредієнти

400-500 г домашнього сиру
1 яйце
3 ст.л. цукру
Read More