Класичний гаспачо, приготований за допомогою блендера

Гаспачо – це іспанський холодний літній суп, що готується зі сирих овочів, перетертих у блендері. Традиційно, основу класичного рецепту гаспачо становлять стиглі соковиті томати і хліб. Колись це була така собі “страва бідняків” – зрештою, як і більшість страв різних кухонь світу – оскільки готувалася вона з доступних продуктів, які завжди були вдома у великій кількості. Сьогодні існує безліч рецептів-варіацій цієї традиційної іспанської страви – з авокадо, огірками та іншими додатками.
В основному, гаспачо готують влітку, і подають цей суп дуже холодним, попередньо приправивши спеціями, бальзамічним оцтом та оливковою олією. Для приготування гаспачо за нашим рецептом, крім помідорів та додаткових приправ, знадобляться також огірки та болгарський перець – і це все подрібнюємо і змішуємо, використовуючи ручний або стаціонарний блендер .
Інгредієнти
1 кг помідорів
2 огірки
1 великий болгарський перець
3-4 зубці часнику
зелені петрушка, м’ята або базилік (за бажанням)
2-4 ст.л. бальзамічного оцту
2-4 ст.л. олії
1 скибочка хліба (за бажанням)
сіль, перець за смаком
зелень або сухарики для подачі








Основою для приготування зеленого борщу є щавель, або квасок, як його ще називають на Західній Україні. Часом до цієї смачої страви додають молоду кропиву чи іншу більш екзотичну зелень, та сьогодні ми будемо готувати традиційний зелений борщ з продуктів, які можна купити в звичайному магазині чи на базарі.




