Як і більшість рецептів на сайті, це – простий рецепт. Мінімум витраченого часу – максимум задоволення :). Скориставшись моментом і цікавою ідеєю, вирішила залучити дітей до приготування їжі – корисне із приємним поєднати, так би мовити. Зрештою, згадується і власне дитинство – коли ми допомагали мамі готувати – переважно це була якась випічка або вареники-пельмені.
Ми з дітками добряче повеселилися, коли готували це печиво. Тісто я підготувала наперед, а коли настав час і всі були готові, ми приступили до нарізання печивок яскравими фігурними формочками.
Тут ми вбили одразу кількох зайців – діти були зайняті, їм було цікаво, плюс – розвиток великої кількості навичок. Але найбільший навчальний ефект відчула на собі мама. Ця вправа неабияк тренує такі важливі для мами навички, як-от терплячість і толерантне ставлення до помилок інших )))). Бо збирати тісто по підлозі, паралельно готуючи і фотографуючи – завдання не з легких. Тримайте рецепт і фотки процесу приготування печива.
Інгредієнти
150 г вершкового масла
200 г сиру
250 г борошна
100 г цукру
Приготування
Масло натираємо на терці, додаємо сир, цукор і все це гарненько перетираємо. Тоді додаємо борошно і швиденько замішуємо тісто.
Тісто загортаємо у поліетилен чи харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години. Можна звечора зробити тісто, а зранку випікати печиво.
Тісто розкатуємо товщиною 3 мм і формочками вирізаємо печиво. Якщо тісто трохи прилипає, підсипайте борошном.
Печиво викладаємо у форму на пергамент для випічки. Ставимо випікатися на 10-15 хвилин залежно від розміру печеньок. Печемо у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.
Мої малі сиділи під духовкою і чекали, коли вже нарешті допечеться перша партія печива. А коли ми вже нарешті його дістали, то діти змели все, навіть не дочекавшись, щоб воно нормально охололо. Добре, що я встигла відкласти кілька печеньок для фотографій, щоб і ви могли побачити, як виглядає готовий варіант цієї випічки.
Користуйтеся на здоров’я і залучайте своїх маленьких до такої цікавої праці :).
Смачного!
чизкейк
Очкнь полезный рецепт, моя детвора тоже любит помогать готовить. Обязательно с делаем вечером, спасибо.
Sweetlana Linyva
Доброго дня! А якщо немає пергаменту, можна просто на змащене олією деко? Дякую)
Katrusia
Доброго дня! Думаю, можна, чому ні… Правда, я би, може, краще маргарином змазала.
Ірина
Скажіть, а яєць не треба?
Katrusia
Власне, в цьому рецепті печива яєць нема.
Богдан Марченко
Класно завтра спробую
Katrusia
Вже спробували? 🙂
Nina
Дякую. Сьогодні приготувала і вже майже все з’їли
Katrusia
На здоров’я! У нас воно теж дуже швидко розходиться 🙂
Юля
Який сир потрібно?
Katrusia
Звичайний білий сир – з базару чи магазину.
Олена Корнійчук
Доброго дня) а печиво виходить хрустким, чи мяким?
Katrusia
Доброго дня. Швидше м’яким