Випічка Рецепти

Рогалики

Це рецепт дуже смачних рогаликів з дріжджового тіста від моєї свекрухи. Вони виходять м’які, але водночас з хрумкою скоринкою. Зберігаються і не втрачають своїх смакових властивостей протягом довгого проміжку часу, що дозволяє їх готувати на свята заздалегідь. Спробуйте смачнющі рогалики і Ви.

Інгредієнти

400 г борошна
250 г маргарину
½ скл. молока
50 г дріжджів
2 яйця
1 уп. ванільного цукру
1 ст.л. цукру
дрібка солі
200-300 г твердого повидла

Приготування

Дріжджі розведіть в теплому молоці і залиште. Тим часом борошно посічіть з маргарином, використовуючи ніж. До дріжджів додайте жовтки, ванільний цукор, цукор і сіль. Змішайте з посіченим з маргарином і борошном, замісіть тісто, щоб відлипало від рук. Сформуйте з тіста велику кулю і киньте в глибоку каструлю з холодною водою. Чекайте, доки тісто трісне і підійде вгору. На це може піти від 10 хв. до години часу, залежно від якості дріжджів.

Коли тісто тріснуло, дістаньте його, відріжте частину, з якою будемо працювати в даний момент, а решту покладіть в холодильник. Тісто ще раз вимісіть і розкатайте круглий пласт, діаметром близько 30 см, а товщиною близько 3 мм. Розріжте його на 12 секторів, а саме: спершу на 4 рівні сектори, а тоді кожен ще на 3.

Повидло для начинки рогаликів повинне бути твердим, таким що ріжеться ножем. Його потрібно нарізати невеликими брусочками і накладати на ширшу частину сектора, після чого загорнути його у формі рогалика, добре притискаючи один шар тіста до іншого. Таким чином використайте все тісто.

Зверху рогалики змажте білком і посипте цукром. Викладіть у форму для випікання на пергамент і випікайте при температурі 200 градусів 25-30 хв., а загалом – до появи міцного золотистого кольору.


27 коментарів

  1. Катерина

    Цікавий спосіб приготування тіста (якщо я все добре зрозуміла, бо нечітко написано). Рогалики вдалися надзвичайними.

    Отже, тісто треба було занурювати у воду? А що робити потім? Потріба ж іща мука, бо воно все розлазитися починає! І 400 гр. борошна для самого тіста теж невистачило. Пішло десь грам 550.

    • katrusia

      Добре, що рогалики вдалися 🙂

      Так, тісто потрібно занурити в холодну воду і зачекати деякий час. По плану воно має тріснути і спливти на поверхню води, що трапляється не завжди (наприклад, коли використовуєш сухі дріжджі). Якщо через годину тісто не спливає, то треба його вийняти, та й ліпити рогалики – все одно буде добре.

      Чому тісто розлазитися починає, мені тяжко сказати, бо взагалі не повинно. Може, від борошна залежить. Але якщо вже тісто липне до рук, то треба дійсно додавати муку, як і до будь-якого дріжджового тіста.

      • Катерина

        Дякую. Ну як розлазитися – води ж трохи набрало. от і стало розлазитися)) Буду сьогодні робити із сухих дріжджів – бо оббігала базар, купу магазинів і супермаркетів, і ніде не продають. Літо кажуть….

  2. Я пекла рогалики за вашим рецептом і все получилось. Рогали виходять дісно дуже смачні ,але наступного разу буду пекти подвійну порцію бо дуже швидко закінчились .Дякую за рецепт.

  3. Мар'яна

    Дякую дуже смачні рогалики вийшли

  4. Оля

    Готую за вишим рецептом.Рогалики якраз в духовці.Діти не можут дочекатися

  5. тетянка

    дякую Вам смачнющі рогалики! уточніть будь- ласка білки потрібно збивати на піну перед тим як змазувати рогалики

    • Katrusia

      Рада, що вдалися :). Білки збивати не потрібно

  6. Тетяна

    Щиро дякую за рецепт! Рогалики дуже смачні виходять, я ледь фото їх встигла зробити, миттю розмели Доречі, хвилювалась чи з тістом все вийде, але дарма, проблем зовсім не було!

    • Дякую за коментар! Добре, що вдалися. Я теж дуже люблю ці рогалики ))) Їсти 🙂

  7. Юля

    Доброго дня. Скажіть, будь ласка, як багато потрібно ляти води у каструлю? Щоб тісто повністю покрилося чи на половину тіста?

    • Доброго дня, Юліє! Вода повинна з запасом покривати тісто, щоб воно могло сплисти.

  8. Наталя

    Добрий день!Я завжди вас знаходила на сайті прості рецепти.але тепер не можу зайти на вашу сторінку.шкода.багато чудових рецептів

    • Не до кінця зрозуміла, як саме ви не можете зайти на сторінку. Можна більш детально?

  9. Наталя

    Добрий день!У вас дійсно прості і чудові рецепти.багато готувала з них.ваш блог ,прості рецепти,викидає чомусь бридку рекламу.і зависає.випадково знайшла катрусину кухню.дякую вам.

  10. Доброго дня,то тісто потрібно опускати в воду і незагортати плівкою?а що з нього буде за годину ,воно ж розлізиться! Чи я чогось не розумію? поясніть будь ласка…

  11. Дякую,печем надіюсь що получится

  12. Дуже смачнючі,не встигає пекти ,бо зразу з’їдали. дякую,але у мене в воді нетрісло тісто і не сплило можливо неті дріжджі ?я брала тверді ,не сухі…

    • Тішуся, що добрі. Тісто часом дійсно не тріскає – може від дріжджів залежить, може ще від чого… але все одно завжди виходять смачнющі ))

  13. Володимир

    Взагалі не розумію для чого вся ця морока з дріжджами і підводним плаванням. Це ж рецепт для пісочного тіста. Чому би не дати звичайного розпушувача або й взагалі обійтися без заміни. Переконаний, що буде не гірше.

    • Цей рецепт придумала не я 🙂
      Рогалики виходять дуже кльові. Можете спробувати поекспериментувати і зробити інакше – а заодно поділитися з нами рецептом 😉

  14. Люба

    Чи можна замінити маргарин маслом


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *