Категорія: Консервація

Смачні рецепти закруток, консервація. Консервовані огірки, салати, яблука, вишні та інші ягоди, гриби та багато іншої смакоти.

Консервація Рецепти

Вишні у власному соку без кісточок

Цього року нам подарували вишні. Мушу зізнатися, я не дуже виступаю по закрутках, консервації і т.д. Я більше по випічці :). Але вишні були, а я так давно не їла доброї, домашньої вишні взимку… Отже, ми з чоловіком вирішили, що закрутимо вишні у власному соку.

Рецепт цей простий, бо зараз взагалі немає часу на будь які складнощі. І в ідеалі (тільки нікому не кажіть! 😉 ) я мрію якомога менше часу проводити на кухні ))). Правда, з очищенням вишень від кісточок трохи прийшлося повозитися, але це, напевно, найскладніше у цьому процесі.

Інгредієнти:

Вишні
Цукор
На 1 літрову банку очищених вишень даємо 4 ст.л. цукру
Read More
Консервація Пісні страви Рецепти Строгий піст

Терті яблука на зиму

Варення з яблук

Цей рецепт перетертих яблук на зиму – неймовірно простий, але дуже і дуже класний. Таку заготовку зручно використовувати взимку як готову начинку для пирогів, рулетів чи налисників, або й просто смакувати до чаю.

Інгредієнти

1 кг яблук
150 г цукру
Read More

Дієтичні страви Консервація Пісні страви Рецепти Строгий піст

Салат з огірків з болгарським перцем та куркумою

IMG_0584

Це рецепт огіркової салати на зиму від моєї свекрухи. Я регулярно виступаю в ролі дегустатора :). Це один з моїх улюблених салатів на зиму – сподіваюся, комусь знадобиться.

Інгредієнти

4 кг огірків
3 великі болгарські перці (гарно, якщо червоні, але можна й жовті)
6 великих цибулин

Read More

Консервація Рецепти

Сливки в оцті

Консервація

Це дуже добрий рецепт консервації сливок на зиму – я виявилася палким шанувальником цих маринованих сливок. Раніше їла переважно солодкі консервовані сливи, але ці ну просто неперевершені. Вони в основному вживаються в якості закуски, особливо добре ідуть на зимові свята. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти

1 кг слив
250 мл оцту 6%
250 г цукру Read More

Консервація Рецепти

Мариновані помідори

Рецепт консервування помідорів

Це рецепт класичних маринованих помідорів. Консервують на зиму свіжі, здорові, цілі, тверденькі томати. Бажано брати невеликі та неребристі. Добре, якщо помідори мають овальну чи грушкоподібну форми. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на томатний сік або пюре.

Приготування

На трилітрову банку потрібно: 2 галузки з суцвіттями кропу, 3-4 середні зубці часнику, невеликий шматочок кореня хрону або 1-2  листочки Read More

Консервація Пісні страви Рецепти Строгий піст

Мариновані огірки

У 1809 році французький пивовар, Ніколя Аппер, зауважив, що їжа, приготована в банках не псується, якщо їх дуже щільно закрити. Причини такого «феномену» не могли пояснити ще цілих 50 років, поки Луї Пастер не продемонстрував роль мікроорганізмів у псування продуктів.

Інгредієнти

огірки
часник
кріп (суцвіття)
Read More

Консервація Пісні страви Рецепти Строгий піст

Солені (квашені) огірки

Квашені огірки

Хоча без огірків важко уявити наш стіл, походять вони з далекої Індії. У західній Азії деякі види огірків культивувались вже понад 3000 років. В Європу вони, скоріш за все, потрапили завдяки римлянам. А от хто першим їх засолив, достеменно невідомо.

Інгредієнти

огірки
часник
кріп (суцвіття)
Read More