Випічка Рецепти

Пляцок “Сонечко”

бісквітний пляцок з яблучною начинкою

Цей пляцок пече моя свекруха. Зверху він покривається шаром персиків, залитих галяреткою, що надає йому надзвичайно гарного вигляду. Всередині іде легка яблучна начинка. Кількість інгредієнтів розрахована на велику бритванку.

Інгредієнти

Бісквіт
7 яєць
7 ст. л. борошна
7 неповних ст. л. цукру
1/3-1/4 ч.л. розпушувачу

Начинка
1 кг солодких яблук (бо кислі трохи темніють)
1 велика банка консервованих персиків
3-4 ст.л. цукру
2 уп. сметанкового чи ванільного пудингу
1 уп. оранжевої галяретки (фруктового желе)

Крем

1 пакетик крему, що готується на основі молока
400 г молока

Приготування

Бісквіт

Білки відділіть від жовтків. Білки збийте з 2 ст.л. цукру. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. До збитих білків додайте жовтки перетерті з рештою цукру до однорідної маси. Після цього акуратно додайте борошно з розпушувачем, легко перемішайте до однорідної маси. Перемішувати потрібно коловими рухами знизу вверх.

Бритванку змажте жиром (олія, маргарин) і обсипте мукою. Пекти при температурі 180-200 до готовності, десь 45 – 50 хв. Коли вистигне, розріжте на два коржі.

Начинка

Яблука почистіть, поріжте скибочками. Сиропом з консервованих персиків залийте яблука. Трохи потушкуйте цю суміш, щоб яблука стали трохи прозорі. Якщо яблука солодкі, то можна додати трохи лимонного соку.

В яблука долийте води, щоб загалом вийшло близько 750 мл рідини (без яблук). Додайте ще трохи цукру — десь 3-4 ложки. З тої рідини відберіть кілька ложок і в ній розведіть пудинги. Влийте пудинг до яблук, розмішайте, воно дуже швидко загусне. Дайте начинці легко закипіти і відставте, щоб вона підстигнула.

Збираємо пляцок таким чином. На нижній корж викладіть начинку, порівняйте, накрийте другим бісківтом. Зверху на бісквіт викладіть крем, приготований на основі молока.

Персики наріжте плястерочками, розкладіть на пляцок. Приготуйте галяретку (фруктове желе), а коли вистигне і почне трохи тягнутися, то викладіть її зверху на персики і поставте в холодильник, поки галяретка не застигне.


9 коментарів

  1. IleanaCocci

    виглядає просто мега-круто)думаю, смакові якості не гірші)
    P.S. вітаю із переїздом)

    • katrusia

      Дякую за вітання. І пляцок дійсно смачний 🙂

  2. IleanaCocci

    Спішу повідомити!-торт вийшов надзвичайно смачний) 15 хвилин і гості його “змели зі столу”)
    Думаю, що влітку можна його робити із трускавками))
    Всім раджу)

  3. Ann

    A galyaretka tse sho take?

    • katrusia

      Галяретка – це желе. Таке фруктове, з пакетиків 🙂

  4. Зіновія

    Скажіть будь ласка,що це за пакетик для крему,як він по іншому називається і де можна купити,буду дуже вдячна

    • katrusia

      Є такі пакетики а-ля “Ванільний крем”, “Шоколадний крем”, “Заварний крем” в порошку. Ті, що я брала – польські, готуються на основі молока. Тобто, змішуються з молоком і збиваються. Подібні креми продаються в супермаркетах у відділах з приправами, желе, глазурями та ін. Або на базарах. Думаю, на Краківському у Львові точно є 🙂
      Хоча на пляцок можна зробити будь-який крем і самостійно – наприклад, заварний на молоці.

  5. Надя

    На яку форму за розміром розрахований такий пляцок?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *