Сьогоднішній смачний рецепт розпочну з того, що я направду дуже вдячна за відгуки, які ви залишаєте на моєму сайті або присилаєте мені з допомогою зворотнього зв’язку. На жаль, не завжди маю можливість відповісти, але це в дійсності мене надихає, дає сили і бажання продовжувати вести блог, шукати і придумувати нові рецептики, випробовувати, готувати і втілювати їх у життя. Тому дуже-дуже дякую! Приємно усвідомлювати, що можеш якось послужитися людям :).
Отже, натхнення приходить і це потрібно використовувати. Цей яблучний пиріг – смачний і особливий тим, що яблука запікаються у ніжному сметанному кремі. Пригощайтеся, смакуйте. Пиріг у мене вийшов золотистий – як оте листячко, що зараз під деревами збирається. Такий собі символ осені. Тримайте рецепт ;).
Інгредієнти
Тісто
150 г топленого вершкового масла або маргарину
0,5 склянки сметани
1,5 склянки борошна (250 г)
1-1,5 ч.л. розрихлювача
Для сметанної заливки
1 склянка сметани
1 стакан цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного цукру
3 ст.л. борошна
Для начинки
500-600 г яблук
Приготування
Усі інгредієнти для приготування тіста змішуємо в одній мисці і замішуємо м’яке тісто. Кількість розпушувачу, яку даємо, залежить від самого розпушувачу, його потрібно з розрахунку на 250 г борошна. Поки готуємо начинку, тісто покладіть в поліетилен і в холодильник.
Сметану, яйце, цукор і борошно збиваємо міксером або віничком до розчинення цукру. Яблука нарізаємо тоненькими шматочками, або можна їх натерти на крупній терці.
Тісто викладаємо у форму на пергамент, розрівнюємо руками так, щоб по боках утворилися бортики. Всередину викладаємо яблука. Тут яблука можна присипати зверху корицею для додаткового пікантного смаку, але це не обов’язково.
Заливаємо яблука збитою сметанною заливкою. Випікаємо при температурі 180 градусів 50 хвилин (до години часу). Кількість продуктів розрахована на середню круглу форму (діаметром 26 см).
Виходить ось така смакота. Смачно і гарячим, і після того, як постоїть у холодильнику. Смачного!
чизкейк
Приготовила сегодня на завтрак этот пирог. Домашние в восторге. Отличный рецепт. Можно наверно по сезону другие фрукты добавлять.