Гониш?Спробуй ще разНічо, наступного разу вийдеНу ладноДякую! (63 оцінок, середня: 4.51)
Loading...Loading...

Пляцок “Рафаелло” без випічки

десерт без випічки

Це дуже ніжний, приємний на смак пляцок. А головне – готується швидко, просто і безболісно, випікання взагалі не потребує, але в результаті це не дуже то й помітно. Люблю готувати, коли це не вимагає надзусиль ;).

Інгредієнти подано з розрахунку на велику форму розміром 24 на 34 см, але насправді можна брати і меншу – тоді пляцок вийде вищим.

Інгредієнти

3 скл. молока
3 ст.л. з гіркою борошна
3 ст.л. з гіркою крохмалю
3 жовтки
3 ч.л. ванільного цукру
1,5 скл. цукру
2 скл. кокосової стружки
250 г масла
400-450 г крекерів, бажано квадратних

Приготування

Жовтки, борошно та крохмаль змішайте з половиною склянки молока, щоб не було комочків. Решту молока доведіть до кипіння з цукром і ванільним цукром. Я не ризикнула просто так влити жовтки в гаряче молоко, тому трохи гарячої суміші додала до суміші з жовтками, щоб різниця температур була менша. Тоді вже теплу жовткову суміш додайте до гарячого молока і варіть на малому вогні, безперестанно помішуючи цей крем до загустіння. Як загусне, то вийде такий собі пудинг – зніміть його з плити, накрийте фольгою та вистудіть до кімнатної температури.

Масло попередньо дістаньте з холодильника, бо для приготування крему воно має бути кімнатної температури. Спочатку збийте міксером масло, тоді по ложці,  продовжуючи збивати, додайте пудинг.

До крему додайте 1,5 скл. кокосової стружки та перемішайте. Сам крем поділіть на 3 частини (якщо форма близька до розміру 24 на 34 см). Якщо форма для пляцка буде меншою, то шарів буде більше.

Форму викладіть папером для випічки (хоч це і не обов’язково, зате зручно), викладіть шар крекерів, тоді першу частину крему, тоді другий шар крекерів, другу частину крему, знов крекери і зверху – третій шар крему, розрівняйте. Півсклянки кокосової стружки трошки просушіть на сухій пательні і посипте зверху. Пляцок поставте в холодильник і залиште настоятися – хоча б на ніч, щоб крекери розмокли.

пляцок без випічки

Виходить ніжно і дуже смачно. За рецепт дякую чудовому польському сайту http://www.gotujmy.pl – і вже не перший рецепт із того сайту випробовую.

Смачного!

Дивіться також:


Пляцок “Рафаелло” без випічки: 7 коментарів

    • В принципі, крекер можна замінити іншим печивом, але я думаю, що в Італії має бути :)

  1. Готувала вже 3 раза один раз з кокосом а 2 інші з фундуком, з фундуком краще сподобалось але і із кокосом непогано. Хочу попробувати з мигдалем. Дякую за чудовий рецепт який і я у 13 років можу приготувати бо пеші спроби з випічкою не всі вдавалися.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


9 + = чотирнадцять

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>