Інгредієнти
0,5 л молока
2 яйця
2 ст.л. олії
1 ст.л. цукру
200 г борошна
2 ч.л. розрихлювачу (або 1 ч.л. гашеної соди)
дрібка солі
Приготування
Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте олію, перемішайте. Тоді додайте молоко, знову добре перемішайте. Тепер додайте розпушувач (соду) і борошно, збийте віничком або міксером. Тісто на млинці готове.
Приступаємо до смаження. Розігрійте сковорідку, трохи змажте олією. По центру налийте достатню кількість тіста (залежить від пательні), покрутіть пательню в повітрі, щоб тісто рівномірно розподілилося. Коли нижня частина млинця стане золотистою, переверніть млинець на іншу сторону. Смажте з іншої сторони дуже коротко, секунд 10-15. Зніміть млинець з пательні і перекладіть на велику пласку тарілку.
З даних пропорцій продуктів виходить близько 15-16 млинців діаметром 21 см. Такі млинці смакують дуже гарно і самі по собі, і з джемом, медом, а також з різноманітними начинками.
Natali
Дуже смачні виходять налиснички!!!Ням-ням-ням.Тепер це мій найулюбленіший рецепт.Я замість молока ще пробувала давати сироватку, було дуже смачно!!!
Katrusia
Класно! Дякую за коментар 🙂
Оксана
вже кілька років готую млинці лише за вашим рецептом. вони виходять тоненькі, ніжні, смачні з будь якою начинкою. дякую.
Katrusia
Дякую за гарний коментар
Хай млинці виходять і надалі!