Налисники, вони ж млинці, печу за перевіреним рецептом, якому не зраджую ось уже кілька років. Зате начинки до налисників можна готувати різні-різні. І солодкі, і солоні, і мясні, і вегетеріанські – це вже кому що дозволяють смаки та фантазія.
Начинивши налисники, їх переважно доготовують (обсмажують або запікають), особливо якщо це начинки, які містять сирі яйця. Якщо начинка, яка іде в налисники, є повністю готовою, то обсмажувати не потрібно. При запіканні начинених налисників переважно додають вершкове масло.
У цьому пості я дам кілька смачних рецептів начинок до налисників – мої найбільш улюблені. Рецепт солодких налисників з сиром на блозі вже присутній. Ще кілька чудових начинок до млинців читайте далі.
Налисники з яблуками
Яблучна начинка готується дуже просто. Яблука потрібно почистити, натерти на крупну терку або дрібно порізати. Далі змішати яблука з цукром. Можна додати корицю та родзинки, трохи меду. І трохи протушкувати цю суміш на вершковому маслі. Пишу, а в самої слинки потекли – це дуже і дуже смачно. Люблю налисники з яблуками :).
Налисники з м’ясом
Варіантів, як приготувати налисники з м’ясною начинкою є, по суті, кілька. Можна обсмажувати фарш з цибулею та морквою (можна і без цибулі) прямо на сковорідці і цим фаршем начиняти млинці. Можна додати до фаршу гриби.
Або ще один варіант, який мені більше до вподоби: відварити попередньо м’ясо з морквою, тоді усе змолоти і начинити цим фаршем налисники. Далі кожен начинений налисник вмочити в яйце, панірувальні сухарі і обсмажити на пательні. Такі налисники класно подавати із розсолом, на якому, власне, і вариться м’ясо. Плюс, добре, якщо поєднати два види м’яса – жирне і не дуже (наприклад, куряче стегно та теляча вирізка).
Налисники з грибами
Для приготування грибної начинки потрібно дрібно порізати гриби та обсмажити з цибулею на сковорідці до готовності. В кінці смаження або в процесі начинки можна додати також тертий сир.
Налисники з солоним сиром
Можна начинити налисники базарним сиром, в який додають сіль, перець, за бажанням часник, зелень, сметану, інші приправи за смаком. З такої комбінації виходить непогана закуска. Такі налисники можна завертати трубочками, а тоді нарізати навскоси – виходить ще й гарно :).
Загалом, варіантів начинки може бути безліч: шинка із сиром, полуниці з цукром та сметаною, тушкована капуста з м’ясом чи грибами, гречка з печінкою та багато-багато іншого. Фантазуйте, експериментуйте і смакуйте!
Маргарита
Вітаю Вас, пані Катрусю!
Підкажіть, будь ласка, чи я правильно зрозуміла:начинка з яблуками буде вже готова, млинці з нею запікати не потрібно?
Бо звучить так смачно, хочеться спробувати, а духовки не маю (живу в гуртожитку) 🙂
katrusia
Млинці з яблуками запікати не обов’язково, бо начинка уже буде готова.
А якщо не маєте духовки, то налисники, які потребують додаткової обробки (наприклад, з сиром), можна просто обсмажити з двох сторін на сковорідці.
Маргарита
Щиро Вам дякую! Вийшло смачно 🙂
katrusia
Добре, що вийшло! На здоров’я 🙂
Юлія
Млинці дуже смачні! Дякую за рецепт!
Katrusia
На здоров’я! Дякую за відгук 🙂
Віта
дякую за рецепти! Вже біжу готувати налиснички!