Це рецепт найсмачніших і найпухкіших оладок, які я коли-небудь готувала і їла. І хоча рецепт не мій, а знайдений на усім відомому кукінгу, спішу поділитися ним з Вами. Хочу зразу сказати, що секрет пухкості цих оладок у суворому слідуванні пропорціям. Тісто має бути ніби трохи густішим, ніж на звичайні домашні оладки. Спробуйте, не пожалкуєте!
Інгредієнти
1 склянка кефіру
1 яйце
2 ст.л. топленого вершкового масла
1 склянка борошна
1 ч.л. ванільного цукру
1/3 ч.л. солі
1/3 ч.л. соди
1 ч.л. розпушувачу
2 ст.л. цукру
Приготування
Змішайте всі рідкі інгредієнти (кефір, яйце і топлене масло), збийте віничком. Змішайте також усі сухі продукти (борошно, цукор, ванільний цукор, соду, сіль, розпушувач). Тепер рідку суміш додайте в посудину з сухою сумішшю і легко перемішайте. Не вимішуйте до однорідної маси, в тісті можуть лишитися невеликі грудки сухого борошна, які зникнуть при смаженні. Тісто залиште на 15 хвилин, щоб борошно набухло. Смажте оладки на середньому вогні в достатній кількості розігрітої олії.
Маргарита
Вперше в житті вийшли “повітряні” оладки! Чудовий рецепт, спасибі!
katrusia
На здоров”ячко 🙂
Ira
Дуже смачні оладки) тільки за вашим рецептом готую)
Katrusia
Дякую 🙂