Дитячі рецепти Пісні страви Рецепти Страви з борошна, млинці, оладки

Сирники

Рецепт смачних сирників - вдаються завжди

Це дуже класний, перевірений неодноразово, супер рецепт сирників. Насправді, зробити хороші сирники – це не так і складно, але мені вони не завжди вдавалися. Основний секрет вдалих сирників – у співвідношенні продуктів – сир, яйця і борошно. На 1 яйце я беру 400 г сиру і близько 5 столових ложок борошна. Але я люблю робити подвійну порцію 😉 .

Мої домашні люблять ці сирнички саме такими, тому роблю їх досить часто. Важливим моментом у приготуванні цієї страви є якість головного інгредієнту – сиру. Краще, щоб сир був сухіший і жирніший, тоді на сирники піде менше борошна, а їх смак буде більш “сирним”. Якщо ж сир вологий, треба додати трохи більше борошна, щоб сирники тримали форму.

Інгредієнти

400-500 г домашнього сиру
1 яйце
3 ст.л. цукру
5-8 ст.л борошна
борошно для підсипки

Приготування

1. Перетираємо сир із цукром. Цукру не потрібно давати дуже багато, бо під час смаження сирники будуть зашвидко підрум’янюватися.

2. Додаємо яйце, перемішуємо.

3. Після цього додаємо борошно. Залежно від консистенції сиру, борошна може знадобитися менше чи більше. Маса має добре тримати форму, щоб вийшли кругленькі гарненькі сирники.

Але не варто також і додавати забагато борошна, тому додаємо його поступово – і краще стільки, скільки вказано в рецепті. Коли я готувала такі сирники один з перших своїх разів, я часом додавала так багато борошна, що у мене виходило сирне печиво )) – ось так робити точно не варто.

4. Далі все перемішуємо, зручно робити це виделкою, і формуємо сирники: ліпимо кульки (майже як сніжки 😉 ), обвалюємо в борошні і трохи їх притискаємо, приплюскуємо.

5. Смажимо в достатній кількості олії, попередньо прогрівши сковорідку, до утворення золотої скоринки з обох боків на помірному вогні. Олії має бути достатньо, щоб сирники не пригорали, але і не забагато, щоб вони не були зажирні. Загалом, краще використовувати пательню з антипригарним покриттям, тоді і олії треба не так багато.

Також до сирників можна додавати родзинки, сухофрукти чи ягоди. Можна також “ховати” начинку всередину сирника.

Смачного! І вдалих сирників.

П.С. Якщо сподобався рецепт, напишіть в коментарі ). Якщо би Вам хотілося покроковий фото-рецепт або відео, також дайте знати у коментарях, щось придумаємо ;).


22 коментарі

  1. Анастасия

    класссссс рецепт

  2. Юлія

    Я в захваті від рецепту, робила сирнички біля 10 раз по цьому рецепту і всім подобається)))

  3. Христина

    Дуже смачні сирники,особливий смак….а ще кращий,якщо до всіх доданих ігрідієнтів додати ванільний цукор….неймовірно смачно і ароматно…дякую за гарний і такий простий рецепт.

  4. Прочитала рецепты и чуть не захлебнулась слюной 🙂 Наши любимые домашние блюда. Спасибо за рецепты.

  5. Дуже дякую за рецепт!
    Щойно з кухні , сирники вийшли відмінні)

  6. Марія

    Рецепт просто чудовий. Моя корона страва просто і дуже смачно! Дуже дякую за рецепт!☺☺☺

  7. Аня

    дякую класни сирники

  8. Дякую за рецепт. Так просто, швидко і СМАЧНО! “Унічтожила” 3 шт – поки смажилася наступна порція:)))

  9. Юлія

    Полюбила цей сайт)Сирнички шикарні виходять.

  10. Дуже простий і швидкий рецепт! А сирники вийшли неймовірно смачні! Дякую!

    • На здоров’я і дякую за коментар! Я взагалі фанат простих рецептів )

  11. Валерія

    Рецепт просто бомба)насмажила смакоту а Ваш рецепт сирної запіканки покорив нашу сім’ю!дякую Вам.

  12. Таня

    Найсмачніші сирники, які я готувала, а ще й такий рецепт простий! Щоправда я борошна тільки 3 ложки додала, але то через те, мабуть, що яйце невеличке було. Дуууже дякую!

  13. Bardzo smaczne serniczki i najważniejsze, że bardzo proste. Dziękuję.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *