Цей рецепт супу призначений для любителів квасолі. Моя родина любить цей супчик, тому раджу його спробувати і Вам. Головне в цій страві — доварити квасолю, бо в твердому вигляді вона зовсім не така смачна, як варена. 🙂
Інгредієнти
1 скл. квасолі
2 середні картоплини
1 морквина
½ цибулини
70 г дрібних макаронів
зелена петрушка
лавровий листок
сіль, перець
Приготування
При приготуванні квасолевого супу першим етапом завжди є замочування квасолі. Тож, замочіть склянку квасолі в холодній воді мінімум на 4 години, а краще на ніч. Коли квасоля достатньо набухне, можна безпосередньо переходити до варіння супу.
Відваріть квасолю в окремій посудині на невеликому вогні до м’якості. На цю процедуру піде близько години часу, але це також залежить і від самої квасолі та від того, наскільки вона набухла.
Підготуйте 2 літри розсолу на м’ясі або простого окропу, якщо варите пісний супчик. Туди додайте подрібнені картоплю, моркву і цибулю (цибулю, якщо є бажання, можна попередньо засмажити) і відваріть все до готовності. Це займе хвилин 20.
Тепер додайте квасолю до каструлі з овочами, і туди ж покладіть дрібні макарони, лавровий лист, сіль і перець. Дайте поваритися три хвилинки, щоб доварились макарони, тоді додайте подрібнену зелену петрушку і вимикайте.