Разом із осінню розпочався гарбузовий сезон, тож пропоную ще один кулінарний рецепт крем-супу з гарбуза. Гарбуз – дуже корисний плід, багатий на каротин, необхідні організму вітаміни та мінерали. І хоча його у зв’язку зі специфічними смаковими властивостями полюбляють далеко не всі, ця зупа мало кого залишить байдужим.
Інгредієнти
1 л води
1 кг гарбуза
1 пастоподібний сирок
2 морквини
1 скл. вершків 10%
Приправи:
1 ч.л. імбиру
1 ч.л. солодкої паприки
½ ч.л. меленої гвоздики
сіль, чорний перець
мелений перець чилі
базилік та оливкова олія – за бажанням
Приготування
Гарбуз почистіть від шкірки та наріжте на шматки | |
Моркву теж почистіть та поріжте крупними шматками | |
Відваріть гарбуз і моркву у воді протягом 30 хвилин до м’якості | |
Додайте до зупи вершки і збийте блендером, після чого додайте плавлений сирок, імбир, паприку, гвоздику | |
Посоліть і поперчіть, додайте, якщо маєте бажання, базилік та 2 ст.л. оливкової олії – вона додасть характерного присмаку страві. Дайте зупі закипіти і вимикайте. Подавайте зі сметаною або без – однаково смачно. Пригощайтеся! |
Запрошую переглянути також інші страви з гарбуза ось тут: http://easy-cooking.com.ua/tag/garbuz/.