Цей суп з плавленими сирками і гречкою я вперше спробувала ще коли була студенткою і жила в гуртожитку – мене пригостила моя подруга, до якої я забігла в гості. З тих пір пам’ятаю той рецепт, він напевно з категорії тих простих і смачних рецептів, які не забуваються і не набридають.
Суп з плавленими сирками вариться досить швидко і просто, а сам плавлений сирок додає гречаній зупі “небуденності” і приємного вершкового смаку. Для цього рецепту можна використати як м’який, так і звичайний плавлений сирок. Якщо використовуєте звичайний, то краще його перед закиданням до баняка потерти на терці – тоді він швидше розтане.
Ну, закінчуємо ліричний вступ і переходимо, власне, до самого рецепту супу з плавленим сирком і гречкою.
Інгредієнти
150 г гречки
200 г плавленого сирку (типу Янтар, але можна і звичайний)
1 морквина
½ середньої цибулини
2-3 картоплини
подрібнена зелень
1 лавровий листок
сіль, перець
Приготування
1. Для початку підготуйте 2 літри окропу (можна і бульйон).
2. Чистимо і ріжемо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками або соломкою. Моркву дрібно поріжте або потріть на терці. Цибулю подрібніть кубиками.
3. У киплячу воду покладіть картоплю, а трохи згодом, хвилин через 5, моркву і цибулю. Ще через 5 хвилин додайте туди гречку, посоліть, додайте лавровий лист (можна горошинки перців), інші улюблені приправи і варіть до готовності всіх інгредієнтів.
4. У самому кінці, коли суп буде вже готовий, додайте плавлений сирок, подрібнену зелень і перець. Перемішайте до розчинення плавленого сирку. Через хвилину знімайте з вогню і подавайте.
Виходить ніжний і смачний супчик з плавленим сирком, який до всього ще й дуже смакує діткам. Смачного!
[jetpack-related-posts]
olenasamsonova
Хороший супчик! Зварила сьогодні. Додала ще солодкий перець.
Katrusia
Ммм – з перчиком цікавий варіант.