Яринова зупа — це західноукраїнська назва легкого овочевого супчику, до речі, дуже смачного і корисного. Вперше я його спробувала саме на Західній Україні і з тих пір це, напевно, мій найбільш улюблений кулінарний рецепт першої страви.
Цей супчик гарно смакує як дорослим, так і діткам, а варити його не обовязково на бульйоні, можна і на вершковому маслі.
Інгредієнти
2,5 літри розсолу (бульйону)
2 середні картоплини
1 морквина
½ цибулини
1 корінь петрушки
200 г цвітної капусти
100 г білокачанної капусти
3-4 ст.л. консервованого зеленого горошку
сіль, перець
лавровий листок
зелень (кріп, петрушка)
Приготування
Картоплю, моркву, корінь петрушки та цибулю почистіть і подрібніть. Картоплю найкраще різати соломкою, моркву та петрушку — дрібною соломкою, цибулю — дрібними кубиками. Цвітну капусту потрібно розібрати або і порізати на дрібніші суцвіття, а білокачанну капусту — просто подрібнити.
Тепер приступаємо до варіння супчику. В киплячий розсіл додаємо картоплю, моркву, петрушку і цибулю. Солимо супчик. Варимо це все хвилин 5, після чого додаємо цвітну капусту. Ще через 5 хвилин додаємо білокачанну капусту і варимо до готовності всіх овочів. Крім того, за 5 хвилин до готовності до супчику можна додати трохи дрібненьких макаронів, але це за бажанням. В кінці додаємо зелений горошок, перець, лавровий листок і подрібнену зелень. Даємо закипіти і вимикаємо. Зупа готова, подавайте її зі сметанкою.
Порада: для тих, хто не переносить смаку/запаху чи інших властивостей вареної цибулі, її краще спасерувати перед тим, як додавати до супу. Причому, пасерувати краще на вершковому маслі, ніж на олії, тоді смак буде приємніший.
Оксана
Західна кухня дуже смачна