Знайшла в архівах свій улюблений суп з фрикадельками, рецептом якого я з Вами сьогодні поділюся. Дуже люблю цей суп, хоча й готую не так часто, як би хотілося, бо з фрикадельками треба трохи попрацювати. Готовий фарш я не купую, а роблю власний, що теж займає трохи часу.
На щастя, технічний прогрес подарував людству холодильник з морозильною камерою, яку я використовую для заморожування таких виробів, як фрикадельки, котлети, вареники і таке інше. В процесі приготування самої зупи достатньо лише дістати заморожені фрикадельки з холодильника і закинути до баняка.
Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на каструлю 2,5-3 л.
Інгредієнти
Фрикадельки
250 г м’ясного фаршу
50 г цибулі
сіль, перець
Суп
300 г картоплі
100 г моркви
80 – 100 г тоненьких макаронів
50 г цибулі
лавровий листок
чорний мелений перець
сіль, зелень
Приготування
Фарш перемішайте з дрібно нарізаною або перетертою цибулею, посоліть і поперчіть. Вологою чайною ложкою чи руками зробіть з фаршу кульки. Це і є наші фрикадельки. Для покращення консистенції фрикадельок можна додати до фаршу 1 ст.л. борошна або яйце, хоча яйце робить фрикадельки дещо менш ніжними.
Картоплю, моркву і цибулю для супу подрібніть і додайте в киплячу воду. Якщо маєте бажання, то можна засмажити натерту моркву і цибулю, а тоді трохи пізніше додати її до супу. Посоліть супчик і поваріть хвилин 15.
Наступним кроком додайте до супу фрикадельки та дрібні макарони, тоді лавровий лист і перець. Варіть суп на невеликому вогні 5 хвилин, додайте подрібнену зелень та вимикайте.
Для заморозки фрикадельки потрібно викласти на дошку, накриту поліетиленом, і поставити її в морозилку. Я для цього використовую звичайні дошки для нарізання овочів. Коли фрикадельки замерзнуть, їх потрібно зібрати і скласти в пакет, і в такому вигляді зберігати в морозилці аж поки вони не знадобляться.