Сьогодні у нас в меню суп-пюре з броколі та шампіньйонів від мого чоловіка, який цього разу виступав і автором рецепту, і шеф-поваром. А я – ідейний натхненник :).
Броколі – це направду дуже корисний овоч, і дуже добре смакує з вершками та плавленим сирком. Броколі містить багато різних вітамінів та мінералів: вітаміни С та К, кальцій, залізо, магній, фосфор і багато всякого іншого. А в розрахунку на 100 кілокалорій цей овоч має в собі більше білку, ніж телятина. Хоча, це не зовсім ті фактори, якими я керуюся при купівлі броколі – мені просто періодично хочеться з’їсти цих зелененьких суцвіть. Тож, якщо комусь, так само як і мені, смакує цей овоч, спробуйте цей рецепт.
Інгредієнти
600-800 г броколі
300 г шампіньйонів
1 скл. вершків
1 плавл. сирок
1 морквина
1 цибулина
сіль, перець
олія для смаження
Приготування
Розберіть броколі на суцвіття | |
Моркву наріжте на шматки | |
Цибулю теж поріжте крупними шматками | |
Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності. Відвар від овочів злийте в окрему посудину | |
Шампіньйони наріжте кубиками і обсмажте на середньому вогні на пательні | |
Овочі перетріть блендером разом із шампіньйонами, попередньо відцідивши відвар | |
Додайте вершки і плавлений сирок, збийте блендером | |
Якщо є потреба, додайте відвар від овочів і доведіть крем-суп до кремової консистенції, яка вам сподобається. Додайте сіль, перець за смаком. Хто любить – можна ще додати часничку. Подавайте зупку з броколі в гарячому вигляді. Смачного! |
Анна
Дуже класний рецепт…ніколи раніше не поєднувала брокколі і гриби! Хоча люблю і те і інше. Готувала супчик в мультиварці (в мене Редмонд м 90)- як раз такі супи тут гарно виходять завдяки функції Томління – смак насичений в багатий, плюс немає загрози занадто перегріти страву)) Ще раз дякую за прекрасну ідею для обіду)))