Напевно, кожна українська господиня має свій власний рецепт борщу, і кожен з варіантів є неповторним і особливим. Мені подобається саме такий борщ: без засмажки, але червоний і смачний, бо я завжди даю багато буряку. Я б це назвала таким собі галицьким варіантом українського борщу, бо це якраз на Західній Україні додають більше буряку і майже ніколи не дають помідорів.
Такий борщ можна варити на м’ясі або ж пісний. Якщо варити на м’ясі, я б рекомендувала телятину (гов’ядину) або курятину. Телятину на бульйон потрібно варити подовше, краще разом з приправами: горошками перців та лавровим листом.
Інгредієнти
800 г буряку
400 г картоплі
150 г капусти
200 г моркви
100 г цибулі
1-2 ст.л. оцту
2 ст.л. томатної пасти (за бажанням)
Приправи:
лавровий листок
духмяний перець (горошок)
паприка мелена
чорний мелений перець
зелена петрушка, кріп
Приготування
Картоплю почистіть та поріжте | |
Моркву дрібно поріжте | |
Цибулю наріжте кубиками | |
Буряк натріть на терці | |
Капусту посічіть | |
Тепер додайте овочі до киплячого бульйону (2-2,5 л) в такому порядку. Спочатку буряк, хай він хвилин 10 повариться, тоді додайте картоплю, моркву і цибулю, посоліть і поваріть ще пару хвилин. Після цього додайте капусту, лавровий лист і перець. Коли всі овочі зваряться, додайте оцет, томатну пасту, подрібнену зелень, мелені приправи. Дайте закипіти і вимикайте. |
Можна для кращого аромату і смаку разом із морквою покласти до борщу подрібнений корінь петрушки. Можна додавати також і квасолю, але її потрібно попередньо відварити, а тоді в кінці додати в борщ. Дехто любить додати ще 1-2 ст.л. томатної пасти.
Подаємо борщ гарячим у глибокій мисці зі сметаною, а можна ще й з часником і салом на чорному хлібі, або ж із пампушками. Українська, така смачна і така висококалорійна кухня у всій її красі :).
Смачного!
Володимир
Ще не приготував, але думаю, що буде смачно!
Administrator
Точно буде 🙂
Володимир
С М А К О Т А!!!!! Дуже Д Я К У Ю !
Administrator
На здоров’я! У нас тут є ще багато рецептів 🙂
M.
Як у Вас все гарно описано й проілюстровано, замилуватись можна:). Дякую!