Помідорова зупа – це томатний суп, який вариться з великої кількості помідорів та інших овочів. Смачний та оригінальний, дуже непогано смакує зі сметаною. Є кілька варіантів, як варити цей супчик. На Західній Україні його найчастіше варять з рисом, але сьогодні ми будемо їсти цю зупку з дрібненьким макарончиком. Такий варіант припав мені до душі найбільше.
Інгредієнти
Приготування
Курячу ногу або філе відваріть у 1,5 л підсоленої води разом із помідорами протягом 40-50 хвилин | |
Помідори виловіть з каструлі, перетріть в окрему посудину через ситко і додайте назад до зупи. Також покладіть туди томатну пасту | |
Очищені та подрібнені моркву і цибулю спасеруйте на невеликому вогні до м’якості, додайте до супу. Покладіть туди також лавровий листок | |
Дрібні макарони відваріть у підсоленій воді відповідно до інструкції, зцідіть та промийте холодною водою | |
Додайте до зупи спеції, інші приправи, сіль, цукор. Варіть ще 5 хвилин та вимикайте. Подавайте помідорову зупу таким чином: у тарілку покладіть 1-2 ст.л. макаронів, залийте все гарячою зупою. За бажанням додайте також сметани. Смачного! |
Христя
Ууу, нарешті спробую зробити таку зупку. А на який баняк (обєм) розраховано цей рецепт?
Administrator
близько 2-2,5 л