Консервація Рецепти

Сливки в оцті

Консервація

Це дуже добрий рецепт консервації сливок на зиму – я виявилася палким шанувальником цих маринованих сливок. Раніше їла переважно солодкі консервовані сливи, але ці ну просто неперевершені. Вони в основному вживаються в якості закуски, особливо добре ідуть на зимові свята. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти

1 кг слив
250 мл оцту 6%
250 г цукру
750 мл води
гвоздика

Приготування

Сливки помийте, витріть, покладіть у макітру або поливаний баняк (емальовану каструлю).

Приготуйте маринад. Для цього воду закип’ятіть, додайте оцет, цукор і гвоздику (5-6 шт.). Гарячим (не кипʼятком, температура близько 90-95 градусів) маринадом залийте сливки і залиште стояти на одну добу.

На другий день маринад злийте, закипʼятіть його і знову повторіть процедуру: залийте гарячим маринадом і ще раз залиште на добу.

На третій день знову злийте маринад, закипʼятіть, тоді вкиньте в нього сливки і зразу виключіть. Коли сливки вистигнуть, розкладіть у банки і накрийте пластмасовими кришками. Можна закрутити кришками, але ці сливи не пастеризуються і, відповідно, не закатуються.


6 коментарів

  1. Оля

    скажіть, будь-ласка, після третьої доби сливки вже будуть готові до вживання? чи ще мають постояти? дякую.

    • katrusia

      Після того, як сливки охолонуть, то в принципі, їх можна вже їсти, але для кращого смаку постояти в банці їм не завадить. Вони краще промариновуються і будуть смачнішими. На здоров”я 🙂

  2. Олена

    Який термін зберігання? Дякую!

    • katrusia

      Довше року ще не стояли :). Тобто, як звичайні закрутки

  3. Ці сливи з кісточками? чи кісточки треба виймати?

    • Katrusia

      Сливи консервуються з кісточками.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *