Це дуже добрий рецепт консервації сливок на зиму – я виявилася палким шанувальником цих маринованих сливок. Раніше їла переважно солодкі консервовані сливи, але ці ну просто неперевершені. Вони в основному вживаються в якості закуски, особливо добре ідуть на зимові свята. Рекомендую спробувати!
Інгредієнти
1 кг слив
250 мл оцту 6%
250 г цукру
750 мл води
гвоздика
Приготування
Сливки помийте, витріть, покладіть у макітру або поливаний баняк (емальовану каструлю).
Приготуйте маринад. Для цього воду закип’ятіть, додайте оцет, цукор і гвоздику (5-6 шт.). Гарячим (не кипʼятком, температура близько 90-95 градусів) маринадом залийте сливки і залиште стояти на одну добу.
На другий день маринад злийте, закипʼятіть його і знову повторіть процедуру: залийте гарячим маринадом і ще раз залиште на добу.
На третій день знову злийте маринад, закипʼятіть, тоді вкиньте в нього сливки і зразу виключіть. Коли сливки вистигнуть, розкладіть у банки і накрийте пластмасовими кришками. Можна закрутити кришками, але ці сливи не пастеризуються і, відповідно, не закатуються.
Оля
скажіть, будь-ласка, після третьої доби сливки вже будуть готові до вживання? чи ще мають постояти? дякую.
katrusia
Після того, як сливки охолонуть, то в принципі, їх можна вже їсти, але для кращого смаку постояти в банці їм не завадить. Вони краще промариновуються і будуть смачнішими. На здоров”я 🙂
Олена
Який термін зберігання? Дякую!
katrusia
Довше року ще не стояли :). Тобто, як звичайні закрутки
оля
Ці сливи з кісточками? чи кісточки треба виймати?
Katrusia
Сливи консервуються з кісточками.