Салат з огірків з болгарським перцем та куркумою
Це рецепт огіркової салати на зиму від моєї свекрухи. Я регулярно виступаю в ролі дегустатора :). Це один з моїх улюблених салатів на зиму – сподіваюся, комусь знадобиться.
Інгредієнти
4 кг огірків
3 великі болгарські перці (гарно, якщо червоні, але можна й жовті)
6 великих цибулин
Маринад
2 скл. оцту
2-2,5 скл. цукру
1 ст.л. зерен гірчиці
близько 10 г. куркуми
4 зубці часнику
1/3 скл. солі
Приготування
Огірки ріжемо тонкими кружальцями (якщо великі, півкружальцями), перці – соломкою, цибулю – кружальцями або півкружальцями.
Інгредієнти для маринаду змішати і закип’ятити. Краще для того одразу взяти великий баняк. Коли закипить, всипаємо до маринаду цибулю, варимо хвилин п’ять, тоді болгарський перець, ще пару хвилин поваримо. Після цього всипаємо огірки, мішаємо. Огірки пустять сік, вони мають закипіти, після чого їх теж трохи варимо – доти, доки огірки стануть жовтуватими і трохи прозорими. Але не переварити, бо будуть в’ялі. В кінці втискаємо туди часник.
Після того всього гарячий салат накладаємо в невеликі банки (до літри) і пастеризуємо близько 5 хв. Тоді закатуємо або закручуємо кришками. Загалом з цієї кількості огірків виходить десь до шести банок закруток.
Смачних закруток! 🙂
Halyna VIltrakienie
Супер! Я люблю цей салатик!
Ріма
скажіть будь-ласка скільки баночок вийшло у Вас?
Katrusia
Переважно виходить 5-6 літрових баночок.