Підписуйтесь

Позначки

Терті яблука на зиму

Варення з яблук

Цей рецепт перетертих яблук на зиму – неймовірно простий, але дуже і дуже класний. Таку заготовку зручно використовувати взимку як готову начинку для пирогів, рулетів чи налисників, або й просто смакувати до чаю.

Інгредієнти

1 кг яблук
150 г цукру
за бажанням:
2 ч.л. кориці
1 жменька горіхів

Приготування

Яблука очищуємо від шкірки і серцевини. Натираємо їх на крупній терці, додаємо цукор – тут треба робити на свій смак, тому цукру можна робити менше або більше. Додаємо також кориці за смаком, можна ще додати подрібнених горішків, а можна і трохи лимонного соку вдусити. Робимо так, щоб було смачно 🙂 .

Цю яблучну суміш тушимо на середньому вогні в каструлі з товстим дном або на сковорідці, час від часу помішуємо, щоб не пристало до дна. Як суміш зміниться в кольорі, добре прогріється, цукор розчиниться, тоді побачимо, що яблука готові.

Підготовані банки і кришки стерилізуємо, викладаємо туди наші перетерті яблука, закручуємо. Можна не закручувати, а накрити пластиковою кришкою, але в такому випадку потрібно буде зберігати ці яблука в холодильнику. Смачного! 🙂

IMG_5127


4 коментарів

  1. InnaStepanets

    Доброго здоров’я! Я Інна. Хочу Вам подякувати за Ваш приємний сайт. Шукала рецепти традиційних українських страв і потрапила до Вас. Не знайшла іншого місця для знайомства , вибачте. Тепер буду до Вас навідуватись.
    Дякую і до побачення.

    • Інно, щиро дякую за коментар :). Мені дуже приємно, навідуйтесь обов’язково! Треба буде подумати, що б такого прикрутити до сайту для спілкування…

  2. Пані Катруся, доброго здоров’я! На рівному місці – розлучення. Два роки гіркій події, так важко прийти до тями. Чи можна питання? Порадьте – по інтуіції – 3 блюда перших, 3 других, – не як лікувальні від страшенної гіркоти по розводу, а як трохи спрощені чи що. Вік маю гарненький (61), розслабився був, тепер приходиться братись за кулінарні тонкощі самому. Буду радий та вдячний за відповідь. Микола

    • Доброго дня! Співчуваю вашій втраті.
      Не знаю, що Ви любите, правда… Пораджу Вам навчитися готувати борщ, овочеву зупу та з гречкою і плавленим сирком. Варити, напевно, краще на курячій нозі – швидко вариться і так простіше.
      З других страв, то найпростішим варіантом є засмажка – зі свинини або курятини. Ріжете м’ясо тоншими шматками, солите, перчите – і на розігріту сковорідку з олією, смажите до готовності. Також можу порекомендувати відбивні та шампіньйони в сметані. На гарнір найпростіше – це макарони або печена картопля.
      Будуть питання – пишіть в коментарях під рецептом, який готуєте )


Напишіть відгук