Хоча без огірків важко уявити наш стіл, походять вони з далекої Індії. У західній Азії деякі види огірків культивувались вже понад 3000 років. В Європу вони, скоріш за все, потрапили завдяки римлянам. А от хто першим їх засолив, достеменно невідомо.
Інгредієнти
огірки
часник
кріп (суцвіття)
гострий червоний перець
хрін (листя або корінь)
зерна гірчиці (за бажанням)
сіль
Приготування
Огірки добре помийте. В помиті банки накладіть на дно кріп, часник, червоний перець, хрін та гірчицю. На трилітрову банку потрібно близько 1,5 л. розсолу, 2 галузки з суцвіттями кропу, 4 середні зубці часнику, малесенький шматочок кореня хрону або 1-2 листочки, трішки червоного перцю та ½ чайної ложки зерен гірчиці. Для приготування розсолу у літрі холодної води розчиніть 2,5 ст. ложки солі.
Тісно напхайте банки огірками. Залийте все розсолом і поставте на три дні солитися. Через три доби злийте рідину з банок та перекип’ятіть. Наповніть банки знову гарячим розсолом та закатайте простерилізованими кришками.
курипочка
Просто чудово!
katrusia
Дякуємо!
Яна
Я теж так роблю,дуже смачно!
katrusia
Дякуємо за схвальний відгук 🙂
Мирослава
Дуже смачно! Рекомендую!