Смачні мариновані грибочки. Думаю, цей рецепт підійде для маринування не лише опеньок, а й інших грибів.
Інгредієнти
На 1 л маринаду:
900 г води
100 г оцту
4 ч.л. солі
2 ст.л цукру
4-6 горошин духмяного перцю
8-10 горошин чорного перцю
3-4 гвоздики
2 лаврових листа
трохи зерен гірчиці (за бажанням)
Приготування
Опеньки попередньо потрібно відмочити в підсоленій воді, тоді промити кілька раз і відварити. Причому, варити таким чином: закип’ятити, тоді злити, промити і варити ще 45 хв. від моменту закипання в трохи підсоленій воді.
Як гриби будуть доварюватися, закип’ятити маринад. Для цього спочатку у воді розведіть сіль, цукор і приправи, закипятіть, а в кінці додайте оцет. Стосовно приправ – тут усе на ваш смак. Можна ще до усього списку додати пару зубців часничку.
Далі готові опеньки відцідити, кинути в маринад і проварити пару хвилин в маринаді. Розлити по стерилізованих банках і закатати кришками. В принципі, можна і не закатувати, а накрити звичайними кришками, тільки тоді треба зберігати їх в холодильнику. Смачного!