Випічка Рецепти

Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами - Катрусина кухня

Сьогодні поділюся рецептом супер-пляцка – це пиріг зі сливами з посипкою з цукру та кориці. Сливова кислинка і солодка основа дуже гармонійно поєднуються у готову ароматну випічку. Такий пиріг чудово підійде для гостей, або ж і для щоденного сімейного чаювання. А найбільший бонус – це те, що пиріг дуже швидкий, дуже простий і мега-смачний, просто бомба ).

Історія зі сливками цього року у мене приблизно така сама, як і історія з вишнями. Не вдаватимуся у подробиці, але сусіди нас балують ))). Зараз, коли у мене є двоє доросліших дітей і ще одне мале чудо, то часу на приготування усіляких смаколиків залишається обмаль. Тож, шукаю ще простіші і швидші рецепти, ніж будь-коли.

Цей рецепт пройшов відбір на “красивий, швидкий, смачний” і можу з упевненістю рекомендувати його вам всім – думаю, навіть для новачків у випічці цей пиріг не буде складним.

Тільки одне “але”. Якщо не любите кориці, не використовуйте її, бо ніякого обіцяного задоволення від пляцка не отримаєте. Присипте пиріг просто собі цукром, наприклад. Або коричневим цукром, щоб цікавіше було.

Ну, і нарешті сам рецепт – інгредієнти розраховані на немаленький пляцок, форма для випічки – 25х35 см. Якщо берете круглу форму діаметром плюс-мінус 22 см, то удвічі зменшуйте кількість продуктів.

Інгредієнти

  • 700-800 г сливок
  • 200 г вершкового масла
  • 300 г цукру + 3 ст.л.
  • 300 г борошна 
  • 2 яйця
  • 2 ч.л. розпушувач
  • дрібка солі
  • 2 ч.л. кориці 

Приготування

  1. Духовку розігріваємо до 180°C
  2. Сливи ріжемо навпіл
  3. Масло кімнатної температури збиваємо з 300 г цукру.
  4. Поступово додаємо яйця (теж кімнатної температури, по можливості). Трохи присолюємо і ще раз збиваємо.
  5. Додаємо борошно і розрихлювач
  6. Дно форми для випічки я вистелюю пергаментом, тоді викладаю тісто.
  7. Розрівнюємо тісто ложкою або лопаткою і викладаємо зверху половинки сливок, розрізом догори. Сливки не потрібно вдавлювати у тісто, воно підніметься самостійно у процесі випічки і фрукти зануряться у тісто.
  8. 3 ст.л. цукру і корицю змішуємо і рівномірно посипаємо наш сливовий пляцок.
  9. Ставимо у розігріту духовку і випікаємо 45 хв. Перед подачею охолоджуємо, можна посипати цукровою пудрою.

До речі, замість сливок можна взяти персики, абрикоси, дрібно нарізані яблука – що душа забажає.

Смачного!


Leave a Reply