Гониш?Спробуй ще разНічо, наступного разу вийдеНу ладноДякую! (31 оцінок, середня: 4.42)
Loading...Loading...

Медовий торт

Пляцок медовий, коржі, сметанний крем

Домашні тортики – це моя слабкість. А медовий торт, зроблений за цим рецептом, – смак, знайомий з дитинства. Вирішила спекти його на День народження старшенького. Я сама дуже люблю медове тісто і, як виявилося, наш трирічний іменинник теж :). Сам тортик доволі невибагливий у приготуванні, але водночас смачний, легкий і тане у роті. Думаю, Вам сподобається.

Основні моменти в приготуванні: коржі бажано не пересушувати, а крем додавати на ще теплий корж, тоді тісто краще просочиться кремом. Сметани не шкодувати! Тоді вийде дуже смачно.

І ще один момент: кількість інгредієнтів розрахована на торт середнього розміру, тому якщо печете великий пляцок, печіть подвійну порцію.

Інгредієнти

3 ст.л. меду
2 ст.л. вершкового масла або маргарину
1 скл. цукру
2 яйця
0,5 ч.л. соди
3 скл. борошна
1/4 ч.л. солі

Для крему:
2 скл. сметани,
1 скл. цукру (можна трохи більше)
1/2 скл. горіхів

Приготування

Білки відділіть від жовтків, додайте сіль і збийте в піну
Жовтки перетріть з цукром
Мед розтопіть на водяній бані
Додайте до теплого меду масло або маргарин, жовтки з цукром і соду, потримайте тісто трохи на водяній бані, доки всі інгредієнти добре не перемішаються. Важливо цю масу не перегріти
В кінці додайте білки і борошно. Замісіть тісто
Тісто розкатайте товщиною 4-5 мм в потрібній Вам формі. Я розкатую одразу на пергаменті і так випікаю
Випікайте при температурі 180 градусів 5-10 хв.
Для приготування сметанного крему сметану збийте з цукром і додайте посічені горіхи. Якщо любите густіший крем, то краще брати жирну базарну сметану
Змастіть кожен корж кремом і складіть торт. Не забудьте залишити трохи крему на верх торта
Обріжте краї, щоб торт був рівненьким, і подрібніть обрізки на крихти. Змастіть поверхню торта залишками крему і присипте крихтами. Смачного Вам, смачненького!

Дивіться також:


Медовий торт: 4 коментарі

  1. Дякую за рецепт. Віднедавна захопився випічкою. Сьогодні спробував приготувати медовик. Вийшло дуже смачно. Правда я додав ще трохи розчинної кави та кориці. І мені здалося, що це не зіпсувало тортик!

    • Думаю, що спеції тортик не повинні зіпсувати, а навпаки роблять його особливим. Я взагалі ЗА експерименти та творчість на кухні :)

    • Так, 2 ст.л. Або близько 40 грамів. На фото просто порізано дрібними шматочками

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


− п'ять = 4

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>