Пропоную Вам доволі простий і цікавий рецепт відбивних з грибів. Ця страва виявилася новинкою для мене, а от в сім’ї мого чоловіка її готують уже досить давно. Це дуже-дуже смачно і навіть віддалено нагадує м’ясо. Гливи для відбивних треба вибирати великі, тоді страва буде мати більш презентабельний вигляд. А із менших глив, які, швидше за все, все одно у Вас залишаться, можна приготувати соус-підливку.
Інгредієнти
500 г крупних глив
1-2 яйця
борошно
сіль, перець
олія для смаження
Приготування
Гливи відваріть у підсоленій воді близько півгодини, щоб вони стали м’якшими і їх було легше відбити. Дайте трохи охолонути і відбийте, але не бийте надто сильно, щоб гриби не розвалилися.
Яйця збийте виделкою, додавши дрібку солі і 1 ст.л. води. Кожну грибну відбивну потрібно опустити в збите яйце, тоді з двох сторін в борошно і викладати на розігріту сковорідку, попередньо змащену олією. Смажити на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з кожної сторони до утворення золотої і хрумкої скоринки. Якщо ж розмір глив є значно більше середнього, то може знадобитися і трохи більше часу. Готові відбивні є хрумкими зовні і доволі ніжними, а недосмажені будуть гумовими.
Гарнір до відбивних з глив може бути дуже різним: звичайне пюре, рис, салат та інші. Добре пасуватиме до цієї страви рис з овочами. Смачного!