Гониш?Спробуй ще разНічо, наступного разу вийдеНу ладноДякую! (18 оцінок, середня: 4.78)
Loading ... Loading ...

Рис з овочами по-українськи

Рис з морквою та цибулею

Рис з морквою та цибулею – улюблений гарнір у мене вдома, діти його люблять, та і дорослі теж. Готується не так і складно, а смакує краще, ніж звичайний білий рис. Якщо усе правильно зробити, то рис виходить розсипчастим, не злипається. Олійка, овочі та приправи додають страві приємного і неповторного аромату. З приправами експериментуйте на свій смак, щоб смакувало якнайкраще :).

Інгредієнти

1 склянка рису
1 середня цибулина
1 велика морквина
5 ст.л. олії
сіль, орегано, перець

Приготування

Овочі почистіть, цибулю дрібно поріжте, моркву потріть на терці. Сковорідку розігрійте і налийте олію. Краще брати сковорідку з високими стінками для тушення.  Олія може бути соняшникова або оливкова.

Трохи обсмажте цибулю, тоді додайте моркву, ще трохи посмажте. Після цього додавайте рис, добре перемішайте і потримайте на вогні, щоб рисові зернятка стали прозорими. Додайте сіль – близько 1 ч.л., перець, орегано і 3 склянки кип’ятку. Можна покласти ще 1-2 лаврових листка та пару горошин чорного та духмяного перців.

Доведіть рис до кипіння, збавте вогонь до мінімуму, накрийте рис кришкою і готуйте близько 20 хвилин до готовності.

Дивіться також:


Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


один + = 4

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>