Суп овочевий

Яринова зупа

Яринова зупа — це західноукраїнська назва легкого овочевого супчику, до речі, дуже смачного і корисного. Вперше я його спробувала саме на Західній Україні і з тих пір це, напевно, мій найбільш улюблений кулінарний рецепт першої страви.

Цей супчик гарно смакує як дорослим, так і діткам, а варити його не обовязково на бульйоні, можна і на вершковому маслі.

Інгредієнти

2,5 літри розсолу (бульйону)
2 середні картоплини
1 морквина
½ цибулини
1 корінь петрушки
200 г цвітної капусти
100 г білокачанної капусти
3-4 ст.л. консервованого зеленого горошку
сіль, перець
лавровий листок
зелень (кріп, петрушка)

Приготування

Картоплю, моркву, корінь петрушки та цибулю почистіть і подрібніть. Картоплю найкраще різати соломкою, моркву та петрушку — дрібною соломкою, цибулю — дрібними кубиками. Цвітну капусту потрібно розібрати або і порізати на дрібніші суцвіття, а білокачанну капусту — просто подрібнити.

Тепер приступаємо до варіння супчику. В киплячий розсіл додаємо картоплю, моркву, петрушку і цибулю. Солимо супчик. Варимо це все хвилин 5, після чого додаємо цвітну капусту. Ще через 5 хвилин додаємо білокачанну капусту і варимо до готовності всіх овочів. Крім того, за 5 хвилин до готовності до супчику можна додати трохи дрібненьких макаронів, але це за бажанням. В кінці додаємо зелений горошок, перець, лавровий листок і подрібнену зелень. Даємо закипіти і вимикаємо. Зупа готова, подавайте її зі сметанкою.

Порада: для тих, хто не переносить смаку/запаху чи інших властивостей вареної цибулі, її краще спасерувати перед тим, як додавати до супу. Причому, пасерувати краще на вершковому маслі, ніж на олії, тоді смак буде приємніший.

1 коментар до “Суп овочевий”

Напишіть відгук