Випічка Десерти, креми Рецепти

Тарт з полуницею та вершковим кремом

Тарт з полуницею – чудовий літній десерт, прикрашений свіжими ягідками полуниці. Загалом, тарт – це відкритий пиріг з основою з пісочного тіста, а ягоди для тартів можна використовувати будь-які улюблені. Рецепт цієї випічки зовсім не складний – я думаю, навіть новачок може впоратись і отримати класний результат. Крем у даному рецепті – вершковий, але можна використовувати будь-який на ваш смак – навіть заварний з пакетика 😉 .

До того ж, тарт з полуницями – не лише дуже смачний, а ще й надзвичайно красивий, що робить його універсальним десертом, який можна готувати як на кожен день, так і на свята. Особливо актуальний цей тарт у розпал полуничного сезону – тобто, прямо вже і сьогодні. Сезон полуниці не продовжується вічно, тож поспішайте приготувати цей смачний пиріг зі свіжими полуницями.

Ну а тепер і сам рецепт тарта 😉

Інгредієнти

Тісто
65 г вершкового масла
45 г цукрової пудри
1 яєчний жовток
130 г борошна
дрібка солі

Крем:
200 мл вершків для збивання 33%
50 г цукрової пудри
Начинка:
300 г полуниці
1 ч.л. желе для торта
1 ч.л. цукру
0,5 скл. води

Приготування

Тісто

  1. Для приготування пісочного тіста в миску просіюємо борошно з цукровою пудрою і сіллю.

2. До борошна додаємо яєчний жовток.

3. Холодне вершкове масло нарізаємо ножем або натираємо на крупній тертці.

4. Руками замішуємо тісто. Спочатку розтираємо все до крихти, а тоді збираємо все у грудку.

5. Вимішуємо до однорідної консистенції (не надто довго), а тоді загортаємо наше пісочне тісто у поліетиленову плівку чи кульок і відкладаємо в холодильник.

6. Залежно від величини форми для випічки, тісто або ділимо на кілька частин, або розкачуємо одним пластом. Зручно розкачувати таке тісто між двома шарами поліетиленової плівки. Потім за допомогою цієї ж плівки переносимо тісто у змазану форму, плівку знімаємо. На низ форми я завжди кладу пергамент, навіть якщо форма антипригарна – так потім легше виймати випічку з форми.

7. Далі легко проколюємо тісто виделкою, щоб воно при випічці не деформувалося. Можна також накрити низ тіста пергаментом і зверху насипати квасолі. Важка квасоля не дасть тісту змінити форму і дно залишиться плоским і рівним.

8. Випікаємо основу для тарта у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, після чого даємо тісту повністю охолонути.

Крем

Випечену форму для тарта можна заповнити будь-яким кремом, але сьогодні у нас буде крем з вершків і цукрової пудри.

Для цього міксером збиваємо вершки, змішані з пудрою, до пишної консистенції. Викладаємо збиті вершки у вистиглу основу для тарта за допомогою ложки або кондитерського мішка.

Полуницю миємо, просушуємо, забираємо зелені листочки, нарізаємо пластинками, половинками або четвертинками – як подобається. Викладаємо полуницю на вершки.

За бажанням, зверху ягідки покриваємо спеціальним желе для тортів – для додаткового блиску.

Для цього змішуємо желе з цукром, додаємо воду і ставимо на дві хвилини у мікрохвильовку. Зверху поливаємо ягідки цією сумішшю за допомогою столової ложки, або можна скористатися силіконовим пензликом.

При подачі можна прикрасити тарт листочками м’яти.

Смачного!


Leave a Reply