Дієтичні страви Другі страви Пісні страви Рецепти Страви з овочів Строгий піст

Спагетті з овочами і соєвим соусом по-тайськи

Рецепт спагетті із замороженими овочами і соєвим соусом прижився у нас у сім’ї в період посту. Саму ідею підказала мені моя сестричка, яка готувала цю страву для себе, а я вже її випробувала, підлаштувала під свої потреби і смаки, і вийшло те, що ви зараз бачите на картинці. Додаток “по-тайськи” причепився до цих спагетті завдяки тому, що десь у подорожах ми замовляли якраз вегетаріанські спагетті з овочами у тайському ресторанчику, тож асоціації наразі спрацювали. І я вирішила залишити цю робочу назву і для рецепту на блозі.

Страва неймовірно проста і швидка у приготуванні, разом із тим – смачна і дещо незвичайна – усе, що я люблю у приготуванні їжі :).

Інгредієнти

250 г спагетті
300 г заморожених овочів
соєвий соус (додавати обережно 🙂 )
сіль, перець, приправи
зубець часнику – за бажанням
рослинна олія

Приготування

Першим ділом відварюємо спагетті у злегка підсоленій воді відповідно до інструкції. Думаю, більшість із нас вміє це робити без підказок 🙂 . А якщо ні, то пишіть у коментарях – детально розкажу 😉 .

Спагетті

Доки спагетті варяться, розігріваємо на середньому вогні змазану олією сковорідку і обсмажуємо на ній заморожені овочі.

Заморожені овочі

Сюди ж додаємо за бажанням порізаний чи розчавлений часник, трішечки досолюємо. Я ще люблю додати лавровий листок і чорний перець – 3 горошинки.

І спагетті, і овочі варто солити дійсно трішечки, а остаточні приправи додавати після соєвого соусу, оскільки соус сам по собі є досить солоним, і у мене через це траплялися дещо неприємні історії, після яких доводилося їсти дещо пересолену їжу.

Щодо видів заморожених овочів – я часто беру суміш на кшталт “Азіатської”, куди входять різноманітні грибочки, може спаржа чи ще щось цікаве, або ж – “Мексиканську”. Але можна брати і будь-які інші варіанти, які вам подобаються.

Переходимо до наступного кроку – відціджуємо спагетті.

Спагетті

Коли овочі готові, додаємо спагетті до овочів, змішуємо, додаємо соєвий соус – поступово і обережно. Можна спочатку додати грам 50, тоді пробувати і орієнтуватися на свій смак. Після соєвого соусу, якщо ще є потреба, то можна досолити, додати приправи – перець (чорний, червоний, суміш), сушені приправи, зелень.

І, як то кажуть французи, – вуаля. Маємо швидкий домашній варіант спагеттів з овочами по-тайськи. Такий собі – наш, український варіант.

Усім радості і смачного! 🙂


9 коментарів

  1. Який соус потрібен?

  2. Дуже гарнний рецепт. Дуже дякую!

  3. chumor2

    Супер рецепт!

  4. Має бути смачно!

  5. Nastia

    It’s really good!

  6. Ira Lendel

    Дуже актуально під час посту щоб урізноманітнити пісне меню.Дякую за рецептик


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *