ОгидноНе смачноЇсти можнаБільш-меншСупер! (Ще не оцінено)
Loading...

Спагетті з овочами і соєвим соусом по-тайськи

Рецепт спагетті із замороженими овочами і соєвим соусом прижився у нас у сім’ї в період посту. Саму ідею підказала мені моя сестричка, яка готувала цю страву для себе, а я вже її випробувала, підлаштувала під свої потреби і смаки, і вийшло те, що ви зараз бачите на картинці. Додаток “по-тайськи” причепився до цих спагетті завдяки тому, що десь у подорожах ми замовляли якраз вегетаріанські спагетті з овочами у тайському ресторанчику, тож асоціації наразі спрацювали. І я вирішила залишити цю робочу назву і для рецепту на блозі.

Страва неймовірно проста і швидка у приготуванні, разом із тим – смачна і дещо незвичайна – усе, що я люблю у приготуванні їжі :).

Інгредієнти

250 г спагетті
300 г заморожених овочів
соєвий соус (додавати обережно 🙂 )
сіль, перець, приправи
зубець часнику – за бажанням
рослинна олія

Приготування

Першим ділом відварюємо спагетті у злегка підсоленій воді відповідно до інструкції. Думаю, більшість із нас вміє це робити без підказок 🙂 . А якщо ні, то пишіть у коментарях – детально розкажу 😉 .

Спагетті

Доки спагетті варяться, розігріваємо на середньому вогні змазану олією сковорідку і обсмажуємо на ній заморожені овочі.

Заморожені овочі

Сюди ж додаємо за бажанням порізаний чи розчавлений часник, трішечки досолюємо. Я ще люблю додати лавровий листок і чорний перець – 3 горошинки.

І спагетті, і овочі варто солити дійсно трішечки, а остаточні приправи додавати після соєвого соусу, оскільки соус сам по собі є досить солоним, і у мене через це траплялися дещо неприємні історії, після яких доводилося їсти дещо пересолену їжу.

Щодо видів заморожених овочів – я часто беру суміш на кшталт “Азіатської”, куди входять різноманітні грибочки, може спаржа чи ще щось цікаве, або ж – “Мексиканську”. Але можна брати і будь-які інші варіанти, які вам подобаються.

Переходимо до наступного кроку – відціджуємо спагетті.

Спагетті

Коли овочі готові, додаємо спагетті до овочів, змішуємо, додаємо соєвий соус – поступово і обережно. Можна спочатку додати грам 50, тоді пробувати і орієнтуватися на свій смак. Після соєвого соусу, якщо ще є потреба, то можна досолити, додати приправи – перець (чорний, червоний, суміш), сушені приправи, зелень.

І, як то кажуть французи, – вуаля. Маємо швидкий домашній варіант спагеттів з овочами по-тайськи. Такий собі – наш, український варіант.

Усім радості і смачного! 🙂

Напишіть відгук