Несподівано простий у приготуванні і водночас дуже смачний пляцок від Дарії Цвек. Пісочне тісто виходить на диво розсипчастим, а збиті білки, які прикрашають пиріг, додають йому краси і легкості. Як начинку до цього пляцка можна використовувати не лише фрукти з компотів, але й деякі свіжі фрукти, головне – солодкі. У даному випадку я використовувала перетерті яблука. Вийшло дуже круто!
Інгредієнти
Тісто
400 г борошна
150 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
3 яйця
0,5 скл. сметани
1 ч.л. розпушувачу
Начинка
0,5 кг консервованих фруктів
2 ст.л. мелених білих сухарів
100 г горіхів
3 ст.л. цукру
Приготування
Масло або маргарин посічіть з просіяним борошном та розпушувачем, додайте розтерті з цукром жовтки, сметану і замісіть тісто.
Форму вистеліть папером для випічки та викладіть туди тісто, рівномірно розподіліть та сформуйте по краях невеликі бортики. Поколіть тісто виделкою і печіть у гарячій духовці (200-220 градусів) протягом 25-30 хвилин, до зарум’янення.
На готовий корж викладіть добре відціджені консервовані фрукти (чи іншу начинку), посипте їх сухарями та вкрийте піною зі збитих з 3 ст. л. цукру білками.
Посипте пляцок січеними горіхами і печіть у розігрітій духовці (170 градусів) протягом 20-30 хвилин (тривалість залежить від духовки). Пильнуємо, щоб білки не пригоріли.
Коли спечеться, дістаємо і відставляємо, щоб вистиг. І смачного! 🙂
Sonechko
Смачний пиріг вийшов, і гарний. Тільки з піною треба обережно – якщо перетримати, може пригоріти…