Випічка Рецепти

Пиріг з консервованими фруктами

IMG_6963

Несподівано простий у приготуванні і водночас дуже смачний пляцок від Дарії Цвек. Пісочне тісто виходить на диво розсипчастим, а збиті білки, які прикрашають пиріг, додають йому краси і легкості. Як начинку до цього пляцка можна використовувати не лише фрукти з компотів, але й деякі свіжі фрукти, головне – солодкі. У даному випадку я використовувала перетерті яблука. Вийшло дуже круто!

Інгредієнти

Тісто

400 г борошна
150 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру

3 яйця
0,5 скл. сметани
1 ч.л. розпушувачу

Начинка

0,5 кг консервованих фруктів
2 ст.л. мелених білих сухарів
100 г горіхів
3 ст.л. цукру

Приготування

Масло або маргарин посічіть з просіяним борошном та розпушувачем, додайте розтерті з цукром жовтки, сметану і замісіть тісто.

Pyrig-proces-prygotuvannia

Форму вистеліть папером для випічки та викладіть туди тісто, рівномірно розподіліть та сформуйте по краях невеликі бортики. Поколіть тісто виделкою і печіть у гарячій духовці (200-220 градусів) протягом 25-30 хвилин, до зарум’янення.

На готовий корж викладіть добре відціджені консервовані фрукти (чи іншу начинку), посипте їх сухарями та вкрийте піною зі збитих з 3 ст. л. цукру білками.

Pyrig-z-fruktamy-steps

Посипте пляцок січеними горіхами і печіть у розігрітій духовці (170 градусів) протягом 20-30 хвилин (тривалість залежить від духовки). Пильнуємо, щоб білки не пригоріли.

Коли спечеться, дістаємо і відставляємо, щоб вистиг. І смачного! 🙂

Пиріг з яблучною начинкою та білковою пінкою, пісочне тісто


1 Comment

  1. Sonechko

    Смачний пиріг вийшов, і гарний. Тільки з піною треба обережно – якщо перетримати, може пригоріти…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *