Терті яблука на зиму

Варення з яблук

Цей рецепт перетертих яблук на зиму – неймовірно простий, але дуже і дуже класний. Таку заготовку зручно використовувати взимку як готову начинку для пирогів, рулетів чи налисників, або й просто смакувати до чаю.

Інгредієнти

1 кг яблук
150 г цукру
за бажанням:
2 ч.л. кориці
1 жменька горіхів

Приготування

Яблука очищуємо від шкірки і серцевини. Натираємо їх на крупній терці, додаємо цукор – тут треба робити на свій смак, тому цукру можна робити менше або більше. Додаємо також кориці за смаком, можна ще додати подрібнених горішків, а можна і трохи лимонного соку вдусити. Робимо так, щоб було смачно 🙂 .

Цю яблучну суміш тушимо на середньому вогні в каструлі з товстим дном або на сковорідці, час від часу помішуємо, щоб не пристало до дна. Як суміш зміниться в кольорі, добре прогріється, цукор розчиниться, тоді побачимо, що яблука готові.

Підготовані банки і кришки стерилізуємо, викладаємо туди наші перетерті яблука, закручуємо. Можна не закручувати, а накрити пластиковою кришкою, але в такому випадку потрібно буде зберігати ці яблука в холодильнику. Смачного! 🙂

IMG_5127

4 коментарі до “Терті яблука на зиму”

  1. Доброго здоров’я! Я Інна. Хочу Вам подякувати за Ваш приємний сайт. Шукала рецепти традиційних українських страв і потрапила до Вас. Не знайшла іншого місця для знайомства , вибачте. Тепер буду до Вас навідуватись.
    Дякую і до побачення.

    1. Інно, щиро дякую за коментар :). Мені дуже приємно, навідуйтесь обов’язково! Треба буде подумати, що б такого прикрутити до сайту для спілкування…

  2. Пані Катруся, доброго здоров’я! На рівному місці – розлучення. Два роки гіркій події, так важко прийти до тями. Чи можна питання? Порадьте – по інтуіції – 3 блюда перших, 3 других, – не як лікувальні від страшенної гіркоти по розводу, а як трохи спрощені чи що. Вік маю гарненький (61), розслабився був, тепер приходиться братись за кулінарні тонкощі самому. Буду радий та вдячний за відповідь. Микола

    1. Доброго дня! Співчуваю вашій втраті.
      Не знаю, що Ви любите, правда… Пораджу Вам навчитися готувати борщ, овочеву зупу та з гречкою і плавленим сирком. Варити, напевно, краще на курячій нозі – швидко вариться і так простіше.
      З других страв, то найпростішим варіантом є засмажка – зі свинини або курятини. Ріжете м’ясо тоншими шматками, солите, перчите – і на розігріту сковорідку з олією, смажите до готовності. Також можу порекомендувати відбивні та шампіньйони в сметані. На гарнір найпростіше – це макарони або печена картопля.
      Будуть питання – пишіть в коментарях під рецептом, який готуєте )

Напишіть відгук