Випічка Рецепти

Простий рецепт сирника на шоколадному тісті

Рецепт сирника - Швидкий і простий сирник - Катрусина кухня

Сьогодні пробуємо супер-швидкий і простий рецепт сирника. Зараз для мене питання простоти та швидкості приготування страв стоїть гостро, як ніколи. Часу обмаль – все-таки троє дітей, дистанційне навчання, і все таке. Тому, в ідеалі, випічка, та і будь-який інший рецепт, має бути швидкою, простою та смачною. Цей рецепт сирника саме таким і є.

Насправді я вже давно мріяла знайти саме такий рецепт. Це майже сирна запіканка, тільки святковіше і смачніше. Я, загалом, є палким шанувальником страв з сиру. Можливо, саме тому я реально в захваті від цього рецепту.

Зазначу, що цей рецепт розрахований на невеликий сирник, тому і форма для випічки має бути невелика. Для повноцінного святкового пляцка потрібно робити подвійну порцію. Отже, приступимо.

Інгредієнти

500 г білого сиру
3 яйця
2/3 скл цукру
цедра половини апельсина
1 ст.л. крохмалю
100 г додатків (родзинки, журавлина, сухофрукти, горіхи) – за бажанням

Для тіста:
80 г охолодженого вершкового масла
90 г цукру – 1/3 склянки
100 г борошна – 2/3 склянки
2 ст.л. какао
форма для випічки – орієнтовно діаметром 24 см

Приготування

Раджу почати приготування сирника з тіста.

Тісто для сирника

Натираємо вершкове масло на терці або січемо ножем.

Додаємо борошно, цукор і какао.

Спочатку перетираємо масло з сухими інгредієнтами за допомогою пальців, а тоді замішуємо шоколадне тісто.

Трохи менше половини тіста (може десь третину) кладемо у поліетиленовий кульок і в морозилку хвилин на 20. Можна і в холодильник, але тоді потримати подовше, доки охолоне. Так добре робити, якщо тісто робите наперед.

Тим часом, доки тісто охолоджується, збиваємо сирну масу.

Сирна маса

Для приготування сирної маси, цукор та яйця перетираємо блендером до однорідної маси.

Додаємо крохмаль, апельсинову цедру. Можна, до речі, натомість дати і лимонну – це вже на свій смак.

Остаточно вимішуємо сирник ложкою. У кінці додаємо наші родзинки, сухофрукти чи горіхи, перемішуємо. Я про сухофрукти чесно забула 😆, але і без них дуже смачно.

Збірка сирника перед випічкою

Дно форми для випічки (у мене – кругла, діаметром 26 см, але краще взяти трохи меншу) вистеляємо пергаментом. На дно форми кладемо більшу половину шоколадного тіста і розрівнюємо. Спочатку за допомогою пальців, тоді я поправляла ложкою.

Зверху на тісто викладаємо сирну масу. Розрівнюємо лопаткою або ложкою.

Поверх на крупній терці натираємо охолоджене тісто. Випікаємо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 45 хвилин.

Після приготування сирник з форми не виймаємо, даємо вистигнути та настоятися – близько 5-6 годин.

Тримаємо готовий сирник у холодильнику. Охолоджений сирник дуже смачний, з апельсиновим ароматом та хрумким шоколадним тістом.

Смачного!


Leave a Reply