Цей рецепт сирної запіканки чекав свого зіркового часу добрих півроку. І от, саме сьогодні цей чудовий визначальний день, коли зроблені ще взимку фотографії потраплять до безмежної мережі, яку ми, прості люди, називаємо Інтернетом.
А якщо серйозно і по справі, то сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру (звісно, якщо не враховувати сир зі сметаною:)). Готується запіканка неймовірно швидко, по принципу: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Цікаво? – Читайте далі рецепт з фотографіями.
Інгредієнти
0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком
Приготування
Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі, перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.
![]() |
![]() |
Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. На низ я завжди кладу папір для випічки.
Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою.
Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!
Не забуваймо ділитися враженнями і результатами в коментарях 😉 .
Соломія
Я буду пекти в школу мені 12 років
Katrusia
Успіхів! 🙂
Тетяна
Чудова запіканка. Щиро дякую за рецепт!!!!
Надія
Нарешті знайшла рецепт сирної запіканки з мого дитинства. Дякую. Дуже смачна
Katrusia
Радію, що Вам сподобалося! 🙂
Галина
Мала інший рецепт, де не треба масла. Спробую Ваш рецепт. Масло робить запіканку ніжною? Чи яка його роль?
Katrusia
Трохи ніжнішою, трохи жирнішою, та і смаку додає. Його там не так, щоб дуже багато… 🙂
Галина
Найкраща із випробуваних запіканка, і зовсім просто і все ясно. Дякую, що поділились рецептом! Усім, хто пригощався, дуже смакувало!
Katrusia
Дуже дякую за коментар! 🙂
саня
На ярмарку те що треба
Галя
Ви випікали в скляній формі?
Katrusia
Так, у скляній. Але думаю, що можна використовувати й інші варіанти
Віка Доротюк
дякую за рецепт, дуже смачна запіканка!
Katrusia
Дуже дякую за відгук! Смачного! 🙂
Ольга
Смачнюща запіканка і вийшла з першого разу. Готова була вже через 35 хв в електричній духовці. Дякую за рецепт.
Katrusia
Супер! Рада, що вийшла добра 🙂
Яна
Просто смакота!!!! Дякую за рецепт!!!!!
Katrusia
На здоров’я 🙂
Таня
Доброго вечора, підкажіть, будь ласка, не тільки за цей рецепт але й за інші, особливо випічку. Молоко має бути не кипячене? Чи може бути кипячене, щоб не боятись давати страви й діткам. Дякую!
Katrusia
Якщо молоко у випічці, то воно не потребує кип’ятіння, бо то все діло печеться при температурі 180 градусів, і то навіть краще, ніж кип’ятіння. Якщо молоко сире іде у крем або желе і т.п., то дається оброблене – пастеризоване або кип’ячене.
Юля
Суперова запіканка!сьогодні роблю вже четвертий раз!дякую за рецептик:-)))
Katrusia
На здоров’я! І дякую за відгук, завжди приємно 🙂
Lyubov
У мене вийшов рідкий,боюся що буде сирий,що підскажете??
Katrusia
Трохи запізно побачила. То як в результаті вийшло?
Наталія
Скажіть, будь ласка, розмір форми в чкій ви печете, і якоі висоти приблизно виходить?дякую
Katrusia
Я печу в круглій скляній формі. Вона діаметром десь… до 20 сантиметрів. Висотою виходить десь 3-4 см. Це так, все на око. Наступного разу як зроблю, то заміряю 😉 .
Юлія
Запіканка вийшла ніжна і смачна.Дякую)
Katrusia
Дякую за Ваші коментарі! Дуже приємно 🙂
AlexP
Навіть в мене, чоловіка, що ніколи не готував запіканок, і взагалі майже не готую ;), вийшло з першого разу
Katrusia
Супер! Дякую, що поділились враженням )
Стася
Печу вже 10й раз)Швидко і смачно.Дякую за рецепт)
Тетяна
Дуже дякую за рецепт, запіканка вийшла дуже ніжна. Пекла на 2 порції
Katrusia
На здоров’я! Тішуся, що все вийшло 🙂 Дуже дякую за відгук!
Оля
Все по рецепту,а вийшла рідка, пеклася 65хв
Katrusia
Дуже жаль, що щось вийшло не так. А при якій температурі пекли?
Луїза
Дякую!!!!!!Тільки-що приготувала! дійсно дуже просто і швидко,а головне дуже смачно!!!
Katrusia
Тішуся, що все вдалося! Заходьте ще 🙂
Sovtan Natalia
Дуже дякую за рецепт!!!
Katrusia
На здоров’я!! 🙂
Тетяна
Робила по Вашому рецепту все вдалося, запіканка просто супер.
Дякую за рецепт!!!
Katrusia
На здоров’я! Дякую за коментар! 🙂
Аня
Скажіть будь ласка,скляну форму застилати пергаментом?І чи накривати кришкою від форми?
Katrusia
Форму можна застеляти, можна ні. А накривати кришкою не потрібно.
Олег
це була моя перша запіканка й вона вийшла чудова! дякую!
Katrusia
На здоров’я! Тішуся, що вдалося )
світлана
дуже смачна запіканка.і готувати дуже легко.дякую
Katrusia
На здоров’я! 🙂
Софія Гусак
Дякую за рецепти! Колись (випадково) натрапила на Ваш сайт – і тепер як шукаю щось нове (для себе) приготувати – спочатку шукаю тут. Дійсно просто написано! Дякую за Вашу роботу! (А запіканка – так, вона чудова, і дууууже швидко міситься 🙂
Katrusia
Дуже дякую за відгук! Приємно, коли робота є потрібною 🙂
Іра Михальчун
В мене теж рідка вийшла
Зоряна
Така смакота,дякую за рецепт!!
Katrusia
Дуже дякую за коментар! 🙂
Тетяна
Шукала рецепт запіканки в Інтернеті, вибрала перше, що трапилося на очі і вийшла така смакота. Дякуємо за рецепт!!! Дуже смачно і швидко… Вітання з Польщі:)
Katrusia
Дякую! 🙂
Андрій
Поєкував!
Фист файне, змістовно написаний рецепт і чудовий результат!
Валентина
Щойно витягла з форми. Все вийшло чудово. Легкий, смачний і ситний завдяки манці. Все давала згідно з рецептом, тільки сиру було майже на 100 грн більше. Дякую за рецепт.
П.С. В кого запіканка вийшла рідкою, думаю сир був більш мокрий.
Katrusia
Дякую за коментар 🙂
iryna lepuha
Дякую за рецепт!
Katrusia
Дякую за коментар! Заходьте ще 🙂
Зоряна
Доброго вечора! А якщо нема манної крупи, її можна замінити борошном і в які кількості порекомендуєте?
Katrusia
Теоретично замінити борошном можна, але я не знаю, який буде результат )) По кількості – думаю, потрібно давати трохи більше, ніж манки.
Альона
Народ,це найкращий рецепт запіканки! Я вже раз 10 печу. Діти в захваті і ми теж. Ще в кінці присипаю пудрою цукровою і взагалі бомба! Ще раз дякую за рецептик!
Katrusia
Ой, як приємно. Дякую за коментар! 🙂
Sophia
100гр цукру це забагато.
Дала 50гр Цукру і то засолодкий вийшов.
Katrusia
Дякую за коментар!
Думаю, у кожного свій смак. Хтось любить солоденьке, хтось не дуже.
Оля
Дуже смачна запіканка! Випадково натрапила саме на цей Ваш рецепт і відтоді використовую лише його! Печу її часто і вона завжди вдається! Неймовірно смачна і ніжна! Від себе додала маленьку імпровізацію, – після випікання зверху заливаю шоколадом! 🙂 Щиро дякую за чудовий рецепт! 🙂
Katrusia
♡ Дуже дякую, Олю! Приємно, що рецепт виявився корисним ))
Леся
Дякую, дуже смачно
Katrusia
🙂 на здоров’я!