Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Сирна запіканка

запіканка з сиром фото

Цей рецепт сирної запіканки чекав свого зіркового часу добрих півроку. І от, саме сьогодні цей чудовий визначальний день, коли зроблені ще взимку фотографії потраплять до безмежної мережі, яку ми, прості люди, називаємо Інтернетом.

А якщо серйозно і по справі, то сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру (звісно, якщо не враховувати сир зі сметаною:)). Готується  запіканка неймовірно швидко, по принципу: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Цікаво? – Читайте далі рецепт з фотографіями.

Інгредієнти

0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком

Приготування

Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі,  перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.

Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. На низ я завжди кладу папір для випічки.

Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою.

запіканка з сиром фото

Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!

Не забуваймо ділитися враженнями і результатами в коментарях 😉 .


69 коментарів

  1. Соломія

    Я буду пекти в школу мені 12 років

  2. Тетяна

    Чудова запіканка. Щиро дякую за рецепт!!!!

  3. Надія

    Нарешті знайшла рецепт сирної запіканки з мого дитинства. Дякую. Дуже смачна

  4. Мала інший рецепт, де не треба масла. Спробую Ваш рецепт. Масло робить запіканку ніжною? Чи яка його роль?

    • Трохи ніжнішою, трохи жирнішою, та і смаку додає. Його там не так, щоб дуже багато… 🙂

  5. Галина

    Найкраща із випробуваних запіканка, і зовсім просто і все ясно. Дякую, що поділились рецептом! Усім, хто пригощався, дуже смакувало!

  6. саня

    На ярмарку те що треба

  7. Галя

    Ви випікали в скляній формі?

    • Так, у скляній. Але думаю, що можна використовувати й інші варіанти

  8. Віка Доротюк

    дякую за рецепт, дуже смачна запіканка!

  9. Ольга

    Смачнюща запіканка і вийшла з першого разу. Готова була вже через 35 хв в електричній духовці. Дякую за рецепт.

  10. Яна

    Просто смакота!!!! Дякую за рецепт!!!!!

  11. Таня

    Доброго вечора, підкажіть, будь ласка, не тільки за цей рецепт але й за інші, особливо випічку. Молоко має бути не кипячене? Чи може бути кипячене, щоб не боятись давати страви й діткам. Дякую!

    • Якщо молоко у випічці, то воно не потребує кип’ятіння, бо то все діло печеться при температурі 180 градусів, і то навіть краще, ніж кип’ятіння. Якщо молоко сире іде у крем або желе і т.п., то дається оброблене – пастеризоване або кип’ячене.

  12. Юля

    Суперова запіканка!сьогодні роблю вже четвертий раз!дякую за рецептик:-)))

  13. Lyubov

    У мене вийшов рідкий,боюся що буде сирий,що підскажете??

  14. Наталія

    Скажіть, будь ласка, розмір форми в чкій ви печете, і якоі висоти приблизно виходить?дякую

    • Я печу в круглій скляній формі. Вона діаметром десь… до 20 сантиметрів. Висотою виходить десь 3-4 см. Це так, все на око. Наступного разу як зроблю, то заміряю 😉 .

  15. Юлія

    Запіканка вийшла ніжна і смачна.Дякую)

  16. AlexP

    Навіть в мене, чоловіка, що ніколи не готував запіканок, і взагалі майже не готую ;), вийшло з першого разу

  17. Стася

    Печу вже 10й раз)Швидко і смачно.Дякую за рецепт)

  18. Тетяна

    Дуже дякую за рецепт, запіканка вийшла дуже ніжна. Пекла на 2 порції

    • На здоров’я! Тішуся, що все вийшло 🙂 Дуже дякую за відгук!

  19. Оля

    Все по рецепту,а вийшла рідка, пеклася 65хв

    • Дуже жаль, що щось вийшло не так. А при якій температурі пекли?

  20. Луїза

    Дякую!!!!!!Тільки-що приготувала! дійсно дуже просто і швидко,а головне дуже смачно!!!

  21. Sovtan Natalia

    Дуже дякую за рецепт!!!

  22. Тетяна

    Робила по Вашому рецепту все вдалося, запіканка просто супер.
    Дякую за рецепт!!!

  23. Аня

    Скажіть будь ласка,скляну форму застилати пергаментом?І чи накривати кришкою від форми?

    • Форму можна застеляти, можна ні. А накривати кришкою не потрібно.

  24. Олег

    це була моя перша запіканка й вона вийшла чудова! дякую!

  25. світлана

    дуже смачна запіканка.і готувати дуже легко.дякую

  26. Дякую за рецепти! Колись (випадково) натрапила на Ваш сайт – і тепер як шукаю щось нове (для себе) приготувати – спочатку шукаю тут. Дійсно просто написано! Дякую за Вашу роботу! (А запіканка – так, вона чудова, і дууууже швидко міситься 🙂

    • Дуже дякую за відгук! Приємно, коли робота є потрібною 🙂

      • Іра Михальчун

        В мене теж рідка вийшла

  27. Зоряна

    Така смакота,дякую за рецепт!!

  28. Тетяна

    Шукала рецепт запіканки в Інтернеті, вибрала перше, що трапилося на очі і вийшла така смакота. Дякуємо за рецепт!!! Дуже смачно і швидко… Вітання з Польщі:)

  29. Андрій

    Поєкував!
    Фист файне, змістовно написаний рецепт і чудовий результат!

  30. Валентина

    Щойно витягла з форми. Все вийшло чудово. Легкий, смачний і ситний завдяки манці. Все давала згідно з рецептом, тільки сиру було майже на 100 грн більше. Дякую за рецепт.

    П.С. В кого запіканка вийшла рідкою, думаю сир був більш мокрий.

  31. iryna lepuha

    Дякую за рецепт!

  32. Зоряна

    Доброго вечора! А якщо нема манної крупи, її можна замінити борошном і в які кількості порекомендуєте?

    • Теоретично замінити борошном можна, але я не знаю, який буде результат )) По кількості – думаю, потрібно давати трохи більше, ніж манки.

  33. Альона

    Народ,це найкращий рецепт запіканки! Я вже раз 10 печу. Діти в захваті і ми теж. Ще в кінці присипаю пудрою цукровою і взагалі бомба! Ще раз дякую за рецептик!

  34. 100гр цукру це забагато.
    Дала 50гр Цукру і то засолодкий вийшов.

    • Дякую за коментар!
      Думаю, у кожного свій смак. Хтось любить солоденьке, хтось не дуже.

  35. Оля

    Дуже смачна запіканка! Випадково натрапила саме на цей Ваш рецепт і відтоді використовую лише його! Печу її часто і вона завжди вдається! Неймовірно смачна і ніжна! Від себе додала маленьку імпровізацію, – після випікання зверху заливаю шоколадом! 🙂 Щиро дякую за чудовий рецепт! 🙂

    • ♡ Дуже дякую, Олю! Приємно, що рецепт виявився корисним ))

  36. Леся

    Дякую, дуже смачно


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *