Знайшла у себе в морозилці замороженого гарбуза і одразу вирішила пустити його в діло, так би мовити. У мене в арсеналі вже є рецепт гарбузової каші, але молочної, з маслом. Зараз же триває піст, от мені і стало цікаво, чи гарбузова каша може стати пісною? І, ви не повірите, – може, і так мені навіть більше сподобалося.
Кілька легких штрихів у вигляді родзинок, кураги та кориці, і звичайна гарбузова каша перетворюється на шикарний пісний десерт.
Звісно, я не можу гарантувати, що ця каша буде смакувати послідовним противникам гарбуза, але любителям цього корисного овоча вона точно прийдеться до смаку.
Інгредієнти
1/2 склянки пшона
200-300 г гарбуза
цукор
родзинки, курага
кориця за бажанням
Приготування
Гарбуз, якщо свіжий (не заморожений), почистіть, поріжте крупними кубиками, залийте 500 мл води і поставте варитися. Пшоно промийте, а коли гарбуз повариться хвилин 15, додайте до нього пшоно. Варіть кашу на малому вогні під кришкою до готовності пшона. В кінці додайте цукор за смаком та корицю за бажанням. Родзинки, курагу чи інші сухофрукти помийте та запарте кип’ятком, поріжте та додавайте при подачі. Кашу подавайте гарячою. Смачного!
Секрет фірми :). Я люблю гарбуз ще восени чи на початку зими порізати кубиками та заморозити порціями у морозилці – дуже зручно.
Людмила
Гарбуз можна морозити проварений- тоді при розморожуванні він має зовсім натуральний смак:)
Katrusia
Дякую за пораду! 🙂