Гониш?Спробуй ще разНічо, наступного разу вийдеНу ладноДякую! (20 оцінок, середня: 4.60)
Loading ... Loading ...

Гарбузова каша

Зараз якраз іде гарбузовий сезон, а тому цей рецепт точно буде корисний багатьом кулінарам і кулінарочкам. Думаю, не потрібно зайвий раз нагадувати, наскільки корисним є гарбуз, але смак його полюбляють далеко не всі. Я – великий поціновувач і любитель цього прекрасного овоча… чекайте, чи ягоди? Та хоч би і фрукту – все одно ці ботанічні перипетії точно не допоможуть нам сьогодні у приготуванні гарбузової каші :).

Традиційно, я не надто люблю ускладнювати собі життя, тому мої рецепти переважно є простими і без особливих витребеньок. Як там кажуть мудрі люди: усе геніальне… ну і далі по тексту. Звісно, цей рецепт зовсім не претендує на звання геніального, але гарбузова каша виходить добра… принаймні на мій смак. Одразу скажу, що дехто любить замінити пшоно рисом, це вже на ваш смак. Сьогодні варимо пшоняну гарбузову кашу на молоці.

Інгредієнти

1 скл. пшона
0,5 кг гарбуза
3-4 ст.л. цукру
50 г масла
2 скл. молока чи вершків
сіль
кориця та родзинки – за бажанням

Приготування

Гарбуз почистіть, поріжте кубиками та поставте варитися, воду можна підсолити. Пшоно я відварюю окремо, бо коли варю разом із гарбузом, то воно пристає. Попередньо пшоно необхідно перебрати та добре промити. Після цього покладіть його в баняк і додайте 3 скл. кип’ятку. Додайте трохи солі та варіть на повільному вогні до готовності.

Далі у високу форму для випікання – гусятницю, скляну каструлю чи ще щось подібне (думаю, можна і в звичайний емальований баняк) перекладаємо пшоно і відварений гарбуз. Дехто любить гарбуз перемолоти, але я цього не роблю. Заливаємо це все діло двома склянками молока чи вершків, додаємо масло, цукор і за бажанням – трохи кориці та родзинки. Дуже раджу все-таки присипати зверху корицею, бо вона додає прекрасного аромату цій чудовій каші. Але якщо гарбузова каша вариться для менших діток, то краще приправ не додавати.

Отже, усе це діло поміщаємо в духовку і печемо при температурі 180-200 градусів хвилин 40. Дістаємо з духовки ароматну і супер-корисну кашу і смачного!

Тепер трохи про поціновування гарбуза. Пропоную при нагоді спробувати також Гарбузову зупу та Суп-пюре з гарбуза.

Найближчим часом планую вивішати рецептик гарбузового пирога, бо пекла вже давненько і не зафотографувала. До зустрічі! :)

Дивіться також:


Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


9 + три =

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>