Другі страви Рецепти Страви з птиці

Фуа-гра з яблуками

фуа гра

Традиційно фуа-гра асоціюється з французькою кухнею, хоча насправді вона була відома ще кілька тисячоліть тому древнім єгиптянам. Вони помітили, що перед тривалими перельотами гуси та качки, які споживали інжир в долині Нілу, мали особливо ніжну та смачну печінку, що відрізнялась від печінки домашньої птиці. Таємниці особливої відгодівлі перейняли євреї, а пізніше римляни. Саме від римлян фуа гра прийшла до Франції та стала стравою національної кухні.

Приготована фуа-гра має дуже приємний, ніжний, навіть трохи вершковий смак і чудовий післясмак. Ця печінка гарно смакує з яблуками, виноградом, апельсинами та іншими солодкими фруктами. Сьогодні дегустуємо гусячу печінку з яблуками, нарізаними кружечками.

Інгредієнти

300 г фуа-гра
3-4 яблука, нарізаних кружальцями
50 г вершкового масла
3 ст. л. яблучного оцту
½ шклянки курячого бульйону
½ ч.л. цукру

Приготування

Фуа-гра може продаватися в охолодженому або замороженому вигляді. Якщо печінка заморожена, не можна для розмороження використовувати мікрохвильовку
Останнім часом фуа гра набуває все більшої популярності серед українських гурманів, тим більше, що тепер її почали виробляти і в Україні
Ножем розділіть печінку на дві частини і акуратно видаліть видимі жилки
Яблука почистіть, видаліть серединку і наріжте кружальцями товщиною 4-5 мм
Розтопіть частину масла на сковорідці і викладіть туди кружальця яблук в один шар. Посмажте їх на середньому вогні приблизно по 5 хв. з кожної сторони, доки вони стануть ніжного золотисто-коричневого відтінку.  Таким чином посмажте всі яблука. На кожну порцію яблук іде близько 10 г масла – залежно від сковорідки. Дана кількість продуктів розрахована на 4 порції
Викладіть яблука на тарілку і збережіть їх теплими (накрийте кришкою або поставте в теплу духовку)
У сковорідку, в якій смажилися яблука, додайте курячий бульйон (або розсіл), оцет та цукор. Тримайте на середньому вогні, доки маса не загусне до консистенції густих вершків. Цим соусом полийте яблука
Тепер поріжте печінку на стейки товщиною близько 1 см. Посоліть і поперчіть фуа гра
Дуже добре розігрійте сковорідку і викладіть туди печінку. Обсмажте кожну сторону на середньому вогні протягом 1-1,5 хвилини. Зверніть увагу, що фуа-гра смажиться без використання олії, оскільки її власного жиру вповні достатньо для смаження
Викладіть фуа-гра на яблука і одразу подавайте. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *