Рецепти Салати

Салат “Грибна поляна”

Салат на Новий рік

На святковому столі цей салат виглядає дуже ефектно. Щодо інгредієнтів – тут можна дати політ фантазії рівно настільки, наскільки ви любите поєднання тих чи інших продуктів. Цей салат можна зробити на Новий рік – чудово прикрасить стіл. Якщо компанія велика, бажано робити подвійну порцію.

Інгредієнти

1 баночка маринованих шампіньйонів
зелена цибуля, кріп, петрушка
250 г м’яса
200 г вареної моркви (можна дати корейську моркву)
200 г твердого сиру
1-2 картоплини
1-2 маринованих огірка (можна замінити маринованими грибами)
майонез
сіль, перець

Приготування

Для початку, вибираємо підходящу посудину. Можна брати банячок або круглу салатницю. На низ салатниці я поклала фольгу, а боки легко змазала олією, щоб випадково нічого не пристало і салат легко вийшов з посудини.

Шампіньйони щільно викладаємо шляпками донизу
Зверху присипаємо зеленню
Далі кладемо дрібно нарізану картоплю, сіль, майонез
Наступним іде шар подрібнених огірків (або порізаних маринованих грибів), майонез
IMG_0012 М’ясний шар, сіль, майонез.
IMG_0017 Шар моркви, сіль, майонез.
IMG_0023 Далі затріть сиром і залиште на пару годин в холодильнику. Перед подачею переверніть салат на тарілку, можна ще прикрасити зеленню. Смачного!

До речі, чим більше майонезу будете класти між шарами салату, тим салат буде смачніший. Тож, якщо не дуже слідкуєте за дієтою, майонезу не жалійте :). салат з грибами


6 коментарів

  1. Настасія Осідач

    Я зробила цей салатик на новий рік, тільки без м’яса, бо не підготувала. Вийшов дуже схожий на твою картинку 🙂 Єдине, чого я не розумію, – як тобі вдається так рівномірно майонез розподіляти? Коли я його намагалася намазати, то відповідний шар просто лип до рук.

    • Katrusia

      Я перше роблю сіточку з майонезу, а тоді акуратно ложкою, та й усе :). Але, власне, картоплю я змішала з майонезом наперед. Хоча зараз я думаю, що краще терти картоплю і зверху змазувати майонезом, як на “шубу”.

  2. Яна

    Дякую за гарний рецептик!
    Майонез можна окремо у кружці трохи розвести олією, додати оцту(я даю натуральний яблучний) і солі, можна навіть трохи кип’яченої водички капнути, щоб салат не дуже жирний був, але не сухий, і тоді цією сумішшю поливаємо кожен шар (сіточкою), і даємо постояти, щоб все гарно просякло

  3. анночка

    Супер)))))))))))

  4. Таня

    а як щодо сметани?

    • ксения степаненко

      замість майонезу краще додати таку заправку:10 ложок сметани,2 яйця гірчиця 4 чайні ложки сіль 1ч.ложка сахар 2 ч.ложки базилік сухий 1 ч. ложка


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *