Дієтичні страви Перші страви Рецепти

Борщ український

Рецепт борщу

Напевно, кожна українська господиня має свій власний рецепт борщу, і кожен з варіантів є неповторним і особливим. Мені подобається саме такий борщ: без засмажки, але червоний і смачний, бо я завжди даю багато буряку. Я б це назвала таким собі галицьким варіантом українського борщу, бо це якраз на Західній Україні додають більше буряку і майже ніколи не дають помідорів.

Такий борщ можна варити на м’ясі або ж пісний. Якщо варити на м’ясі, я б рекомендувала телятину (гов’ядину) або курятину. Телятину на бульйон потрібно варити подовше, краще разом з приправами: горошками перців та лавровим листом.

Інгредієнти

800 г буряку
400 г картоплі
150 г капусти
200 г моркви
100 г цибулі
1-2 ст.л. оцту
2 ст.л. томатної пасти (за бажанням)

Приправи:
лавровий листок
духмяний перець (горошок)
паприка мелена
чорний мелений перець
зелена петрушка, кріп

Приготування

Борщ український Картоплю почистіть та поріжте
Моркву дрібно поріжте
Цибулю наріжте кубиками
Буряк натріть на терці
Капусту посічіть
Тепер додайте овочі до киплячого бульйону (2-2,5 л) в такому порядку. Спочатку буряк, хай він хвилин 10 повариться, тоді додайте картоплю, моркву і цибулю, посоліть і поваріть ще пару хвилин. Після цього додайте капусту, лавровий лист і перець. Коли всі овочі зваряться, додайте оцет, томатну пасту, подрібнену зелень, мелені приправи. Дайте закипіти і вимикайте.

Можна для кращого аромату і смаку разом із морквою покласти до борщу подрібнений корінь петрушки. Можна додавати також і квасолю, але її потрібно попередньо відварити, а тоді в кінці додати в борщ. Дехто любить додати ще 1-2 ст.л. томатної пасти.

Подаємо борщ гарячим у глибокій мисці зі сметаною, а можна ще й з часником і салом на чорному хлібі, або ж із пампушками. Українська, така смачна і така висококалорійна кухня у всій її красі :).

Смачного!


5 коментарів

  1. Володимир

    Ще не приготував, але думаю, що буде смачно!

  2. Володимир

    С М А К О Т А!!!!! Дуже Д Я К У Ю !

    • Administrator

      На здоров’я! У нас тут є ще багато рецептів 🙂

  3. M.

    Як у Вас все гарно описано й проілюстровано, замилуватись можна:). Дякую!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *