Салат “Змійка”

Салат з курячим філе

Доки ще не пізно, вирішила випробувати популярний в цьому сезоні салат “Змійка”. Це салат з курячим філе, грибами та сиром, викладений у формі змії та оригінально прикрашений плястерками маринованих огірків. Салат буде актуальним до святкування Нового 2013 року. Ідею оформлення, як можна легко здогадатися, я запозичила на безкрайніх просторах Інтернету.

Інгредієнти

2 картоплини
1 морквина (за бажанням)
1 маленька цибулина
1 куряча філейка
200 г грибів
150 г твердого або плавленого сиру
майонез (300-400 г)
мариновані огірки та оливки для прикрашання
олія для смаження

Приготування

Куряче філе наріжте дрібними шматочками, посоліть, поперчіть та обсмажте на олії до утворення золотистої скоринки. Філе також можна просто відварити, а тоді нарізати дрібними кубиками
Гриби обсмажте з цибулькою. Не забудьте посолити. Якщо гриби лісові, то попередньо відваріть
Варену в мундирах картоплю почистіть і натріть на крупній терці. Викладіть у формі змійки на велику тарілку. Посоліть та добре змастіть майонезом
Наступним кроком викладіть куряче філе з грибами. Взагалі, тут можна зробити два окремих шари, а можна і змішати. Добре промажте цей шар майонезом
Наступний шар – це натерта морква. Він не є обовязковий, тому можете його і пропустити – це за бажанням. Теж змажте майонезом
Зверху натріть сир
Змажте майонезом усю змійку. Добре її вирівняйте. На спинці для кольору ще можна посипати жовтком, але я не робила
Салат з курячим філе, грибами та сиром Прикрасьте змійку тонко нарізаними кружечками маринованих огірків. Огірки треба брати маленькі та бажано, щоб були більш-менш рівненькими. З оливок зробіть очі. Язик – з моркви. Прикрашайте, наскільки вистачить фантазії. Смачного! І гарного зустріти Новий 2013 рік 🙂

Напишіть відгук