Доки ще не пізно, вирішила випробувати популярний в цьому сезоні салат “Змійка”. Це салат з курячим філе, грибами та сиром, викладений у формі змії та оригінально прикрашений плястерками маринованих огірків. Салат буде актуальним до святкування Нового 2013 року. Ідею оформлення, як можна легко здогадатися, я запозичила на безкрайніх просторах Інтернету.
Інгредієнти
2 картоплини
1 морквина (за бажанням)
1 маленька цибулина
1 куряча філейка
200 г грибів
150 г твердого або плавленого сиру
майонез (300-400 г)
мариновані огірки та оливки для прикрашання
олія для смаження
Приготування
![]() |
Куряче філе наріжте дрібними шматочками, посоліть, поперчіть та обсмажте на олії до утворення золотистої скоринки. Філе також можна просто відварити, а тоді нарізати дрібними кубиками |
![]() |
Гриби обсмажте з цибулькою. Не забудьте посолити. Якщо гриби лісові, то попередньо відваріть |
![]() |
Варену в мундирах картоплю почистіть і натріть на крупній терці. Викладіть у формі змійки на велику тарілку. Посоліть та добре змастіть майонезом |
![]() |
Наступним кроком викладіть куряче філе з грибами. Взагалі, тут можна зробити два окремих шари, а можна і змішати. Добре промажте цей шар майонезом |
![]() |
Наступний шар – це натерта морква. Він не є обовязковий, тому можете його і пропустити – це за бажанням. Теж змажте майонезом |
![]() |
Зверху натріть сир |
![]() |
Змажте майонезом усю змійку. Добре її вирівняйте. На спинці для кольору ще можна посипати жовтком, але я не робила |
![]() |
Прикрасьте змійку тонко нарізаними кружечками маринованих огірків. Огірки треба брати маленькі та бажано, щоб були більш-менш рівненькими. З оливок зробіть очі. Язик – з моркви. Прикрашайте, наскільки вистачить фантазії. Смачного! І гарного зустріти Новий 2013 рік 🙂 |