Оселедець під шубою

Салат "Шуба" - Рецепти салатів - Кулінарний блог Катрусина кухня

Салат оселедець під шубою, він же “шуба”, віддавна належить до класичних салатів, що готуються на Новий рік та інші зимові свята. Зараз популярності набувають видозмінені варіанти шуби, як-от: з яблуками, з яйцями та іншими додатковими інгредієнтами, але ми найбільше любимо саме такий найпростіший і незмінно смачний варіант.

Інгредієнти

200 г філе оселедця
300 г картоплі
300 г моркви
400 г буряку
200 г майонезу
1 цибулина

Приготування

Оселедець наріжте маленькими шматочками. Цибулю подрібніть
Відваріть буряк, картоплю і моркву в мундирах до готовності, після чого почистіть та натріть на дрібну терку
Оселедець та цибулю покладіть на дно прозорої салатниці. Прозорої, бо гарно, коли видно шари овочів. Змажте цей шар майонезом. Одразу скажу, що з даної кількості продуктів виходить дві невеликі салатниці або одна велика
Покладіть шар картоплі і знову змажте майонезом
Так само зробіть з морквою…
…і буряком. Прикрасити можна майонезом, зеленню, горошком та іншими овочами. Салат має настоятися хоча б годин 7-8, а взагалі краще робити його напередодні вживання… святкування 🙂

Напишіть відгук