Салат оселедець під шубою, він же “шуба”, віддавна належить до класичних салатів, що готуються на Новий рік та інші зимові свята. Зараз популярності набувають видозмінені варіанти шуби, як-от: з яблуками, з яйцями та іншими додатковими інгредієнтами, але ми найбільше любимо саме такий найпростіший і незмінно смачний варіант.
Інгредієнти
200 г філе оселедця
300 г картоплі
300 г моркви
400 г буряку
200 г майонезу
1 цибулина
Приготування
![]() |
Оселедець наріжте маленькими шматочками. Цибулю подрібніть |
![]() |
Відваріть буряк, картоплю і моркву в мундирах до готовності, після чого почистіть та натріть на дрібну терку |
![]() |
Оселедець та цибулю покладіть на дно прозорої салатниці. Прозорої, бо гарно, коли видно шари овочів. Змажте цей шар майонезом. Одразу скажу, що з даної кількості продуктів виходить дві невеликі салатниці або одна велика |
![]() |
Покладіть шар картоплі і знову змажте майонезом |
![]() |
Так само зробіть з морквою… |
![]() |
…і буряком. Прикрасити можна майонезом, зеленню, горошком та іншими овочами. Салат має настоятися хоча б годин 7-8, а взагалі краще робити його напередодні вживання… святкування 🙂 |