Гониш?Спробуй ще разНічо, наступного разу вийдеНу ладноДякую! (19 оцінок, середня: 4.42)
Loading ... Loading ...

Рогалики

Це рецепт дуже смачних рогаликів з дріжджового тіста від моєї свекрухи. Вони виходять м’які, але водночас з хрумкою скоринкою. Зберігаються і не втрачають своїх смакових властивостей протягом довгого проміжку часу, що дозволяє їх готувати на свята заздалегідь. Спробуйте смачнющі рогалики і Ви.

Інгредієнти

400 г борошна
250 г маргарину
½ скл. молока
50 г дріжджів
2 яйця
1 уп. ванільного цукру
1 ст.л. цукру
дрібка солі
200-300 г твердого повидла

Приготування

Дріжджі розведіть в теплому молоці і залиште. Тим часом борошно посічіть з маргарином, використовуючи ніж. До дріжджів додайте жовтки, ванільний цукор, цукор і сіль. Змішайте з посіченим з маргарином і борошном, замісіть тісто, щоб відлипало від рук. Сформуйте з тіста велику кулю і киньте в глибоку каструлю з холодною водою. Чекайте, доки тісто трісне і підійде вгору. На це може піти від 10 хв. до години часу, залежно від якості дріжджів.

Коли тісто тріснуло, дістаньте його, відріжте частину, з якою будемо працювати в даний момент, а решту покладіть в холодильник. Тісто ще раз вимісіть і розкатайте круглий пласт, діаметром близько 30 см, а товщиною близько 3 мм. Розріжте його на 12 секторів, а саме: спершу на 4 рівні сектори, а тоді кожен ще на 3.

Повидло для начинки рогаликів повинне бути твердим, таким що ріжеться ножем. Його потрібно нарізати невеликими брусочками і накладати на ширшу частину сектора, після чого загорнути його у формі рогалика, добре притискаючи один шар тіста до іншого. Таким чином використайте все тісто.

Зверху рогалики змажте білком і посипте цукром. Викладіть у форму для випікання на пергамент і випікайте при температурі 200 градусів 25-30 хв., а загалом – до появи міцного золотистого кольору.


Рогалики: 7 коментарів

  1. Цікавий спосіб приготування тіста (якщо я все добре зрозуміла, бо нечітко написано). Рогалики вдалися надзвичайними.

    Отже, тісто треба було занурювати у воду? А що робити потім? Потріба ж іща мука, бо воно все розлазитися починає! І 400 гр. борошна для самого тіста теж невистачило. Пішло десь грам 550.

    • Добре, що рогалики вдалися :)

      Так, тісто потрібно занурити в холодну воду і зачекати деякий час. По плану воно має тріснути і спливти на поверхню води, що трапляється не завжди (наприклад, коли використовуєш сухі дріжджі). Якщо через годину тісто не спливає, то треба його вийняти, та й ліпити рогалики – все одно буде добре.

      Чому тісто розлазитися починає, мені тяжко сказати, бо взагалі не повинно. Може, від борошна залежить. Але якщо вже тісто липне до рук, то треба дійсно додавати муку, як і до будь-якого дріжджового тіста.

      • Дякую. Ну як розлазитися – води ж трохи набрало. от і стало розлазитися)) Буду сьогодні робити із сухих дріжджів – бо оббігала базар, купу магазинів і супермаркетів, і ніде не продають. Літо кажуть….

  2. Я пекла рогалики за вашим рецептом і все получилось. Рогали виходять дісно дуже смачні ,але наступного разу буду пекти подвійну порцію бо дуже швидко закінчились .Дякую за рецепт.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


шість + = 14

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>