Дієтичні страви Другі страви Пісні страви Рецепти Страви з риби

Хек (мерлуза) в томатному соусі

тушена рибаЛюблю рибне філе – його не потрібно чистити, як цілу рибину. Просто розморозив і готуй в своє задоволення. Щоправда, вибір страв, особливо повсякденних, які можна приготувати з філе, не такий і великий. І от, результатом пошуку чогось новенького і смачненького, стала ця страва, яка відтепер ще не один раз буде з’являтися на нашому столі. Тому що смачно!

Інгредієнти

800 г замороженого філе риби
2 ст.л. густого томатного соусу
50 г вершкового масла
1 маленька цибулина
3 ст.л. вина
2 ст.л. подрібненої петрушки
борошно для паніровки
олія для смаження
сіль, приправа лимонний перець

Приготування

Рибу ріжемо на шматки, маринуємо: солимо, посипаємо лимонним перцем – все за смаком, залишаємо мінімум на 0,5 – 1 год., можна і довше. Як замаринується, обсмажуємо в борошні на середньому вогні до готовності (до утворення золотистої шкірочки) і відкладаємо на тарілку. Тепер в цій самій сковорідці (якщо олії замало, то додайте) на малому вогні обсмажуємо дрібно порізану цибулю.

Коли цибуля місцями стане золотитися, додаємо вино і пару хвилин тушимо на найменшому вогні. Після цього додаємо вершкове масло, томатний соус і 150-200 мл води. Даємо закипіти, після чого даємо зразу подрібнену петрушку і викладаємо до сковорідки шматочки риби. Півхвилини тушимо, перевертаємо рибу, тушимо ще півхвилини, тоді накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Даємо постояти рибі хвилин 10 і можна подавати. Добре смакує ця страва з картопляним пюре.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *